Otkriveno šta su građani poklonili Murizu Memiću i Ifetu Feragetu nakon izricanja presude

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je jučer presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Tako su optuženi u prvostepenoj presudi oslobođeni krivice.

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Suđenje u slučaju prikrivanja dokaza u predmetu “Dženan Memić” na Sudu Bosne i Hercegovine trajalo je nešto duže od godinu.

Sada je izrečena presuda za petero optuženih u ovom predmetu među kojima su prvooptuženi Zijad Mutap, zatim njegova kćerka Alisa Ramić, koja je jedini svjedok događaja, ali se poziva na amneziju.

Među optuženima bili su i policajci MUP-a Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela “Crystal” Muamer Ožegović.

Bili su optuženi da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa sa ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed kojih je preminuo.

Brojni građani su jučer došli dati podršku porodici Memić.

I oni su nakon izricanja presude napustili Sud BiH vidno razočarani. Nakon čitanja presude, Muriz i Arijana Memić kao i Ifet Feraget obratili su se svim prisutnima.

Građani su Feragetu odlučili pokloniti simboličnu umjetničku sliku “Svjetlo na kraju tunela”, dok se na slici koja je poklonjena Murizu vide ruke koje drže srce koje raste u zemlji.

Na ovaj način građani su odlučili dati dodatnu podršku u njihovoj borbi za pravdu.

Pogledajte video.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.