Ova cura je nešto posebno, kapitenka Zmajica pogađa s parkinga: Majstorija Marice Gajić…

Kapitenka ženske košarkaške reprezentacije BiH Marica Gajić sinoć je pružila sjajnu partiju u pobjedi svog Flammes Carola u prvenstvu Francuske nad Landerneau Bretagneom rezultatom 83:56.

Gajić je za skoro 23 minute provedene na terenu postigla 11 poena, dodala 9 skokova i 4 asistencije, a posebno je urezan ostao poen sa preko pola terena. Marica je majstorijom podigla na noge cijelu dvoranu.

Inače najefikasnija u redovima Flammes Carola bila je Tima Pouye sa 22 poena, dok je u poraženoj ekipi Teana Muldrow upisala double-double učinak od 16 poena i 12 skokova.

Majstoriju naše košarkašice pogledajte u video zapisu koji se nalazi u prilogu.

Marica Gajić je prije nekoliko godina, kada se očigledno vidjelo o kakvom se talentu radi, imala na stolu pozive i ponude reprezentacija Srbije i Slovenije i to u trenutku kada Košarkaški savez BiH nije imao oformljenu žensku košarkašku reprezentaciju. Gajić nije htjela igrati za drugu državu i čvrsto je odlučila sačekati bolja vremena i podržati stvaranje popularnih Zmajica.

“U to vrijeme nije postojala ženska reprezentacija. Mislim da bi logičan potez bio da odem u te neke “jače” države, da nastupam za njih. Kada je gospodin Harun Mahmutović stupio u kontakt sa mnom i obećao da će se ženska reprezentacija ponovo takmičiti, za mene nije bilo uopšte pitanje za koju reprezentaciju ću igrati, bez obzira na pozive iz Srbije i Slovenije.

Uprkos njihovoj organizaciji i većim mogućnostima, mislim da moji rezultati, moj doprinos možda ne bi bio isti, jer za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igram sa nekom posebnom željom, sa posebnom motivacijom i sigurno da je osjećaj drugačiji. To je bilo presudno”, svojevremeno je rekla Marica.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.