Legendarna Razija Mujanović predstavila novog dragulja bh. košarke: “Ne sjećam se ni da sam ja imala tu dominaciju u tim godinama”

Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala je Evropsko prvenstvo B divizije, a legendarna Razija Mujanović oglasila se na Facebooku gdje je poručila kako naša zemlja ima vanserijskog talenta.

Lajla Grejs-Kahrimanović (Lyla Grace) je pravi dragulj, tvrdi najbolja bh. košarkašica svih vremena.

– Pratimo naše selekcije, analiziramo i planiramo šta unaprijediti u budućnosti i gdje je potencijal. Istina, nismo imali najbolje rezultate, posebno sa U18 selekcijom koja je pretrpjela teške poraze.

U tom slučaju čekam na izvještaje i analize selektora šta je razlog tome kako bismo se očitovali o budućim koracima.

Zadovoljno trljamo ruke

U16 selekcija je imala i svoje blistave momente. Nakon pažljivo pregledanih svih utakmica, zadovoljno sam trljala ruke.

Lyla Grace Kahrimanović po svim statistikama i parametrima se istakla u našem timu i smatram da je to dragulj koji moramo njegovati.

Tri puta double-double učinak od sedam utakmica i od strane FIBA nominovana za MVP prvenstva.

Fasciniralo me da jedna djevojka u toj dobi bude najbolji strijelac, najbolji skakač, napravi najviše blokada i bude najbolja po efikasnosti u našoj reprezentaciji.

Ne sjećam se ni da sam ja imala tu dominaciju u tim godinama – navela je Mujanović.

Inače, Lajla je rođena i odrasla u Americi. Otac joj ima porijeklo iz BiH, a majka joj je Amerikanka. Ono što je zanimljivo, iako slabo govori bosanski jezik, Lajla na svakom koraku ističe ljubav prema našoj državi.

Mnogo je kritičara

– Mnogo je kritičara koji očekuju da napravimo i bum sa mlađim selekcijama. Naravno da mi to želimo, ali primarni cilj je da svaka selekcija “izbaci” buduću seniorku, a to ponekad ne prati rezultat.

Napravili smo selekcije koje se moraju pratiti, dograđivati i kristalizirati. Ako budemo imali kontinuitet, imaćemo i rezultate.

Drago mi je da smo selektor Lojo i ja ugostili našu Lyla i jasno joj dali doznanja da ćemo je pratiti i da je želimo vidjeti u dresu najdražeg tima i u budućnosti – poručila je legendarna Razija Mujanović – prenosi Avaz.

Inače, bh. kadetkinje su osvojile 7. mjesto, pobjedivši selekciju Austrije (66:61), a “Zmajice” je predvodila Grejs-Kahrimanović sa 31 poenom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.