Razija Mujanović veoma oštro: Kome smeta reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Tim menažderica ženske košarkaške reprezentacije Razija Mujanović oglasila se na zvaničnom Facebook nalogu o grijanju u dvorani na pripremama Zmajica i “unutrašnjim neslaganjima” u KS BiH.

Razija na početku svog otvorenog saopštenja navodi da nije sklona polemikama u javnosti, ali da nije 40 godina gradila ime i reputaciju u sportu, da bi dopustila da je neko nazove lažovom, makar i indirektno.

“A upravo se to da iščitati iz sinoćnjeg saopštenja direktora KSC Ilidža koje su prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini. Ipak, spomenutom gospodinu direktoru i njegovom saopštenju vratit ću se kasnije.

Krenimo redom… Kao što vam je poznato, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u kojoj sam tim menadžer, okupila se u nedjelju pred posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket. Planiramo je da treniramo i igramo utakmice u KSC Ilidža.

U ponedjeljak ujutro su djevojke pokušale trenirati. Naglašavam, pokušale jer je zbog hladnoće u dvorani bilo nemoguće provesti planirani trening u punom kapacitetu zbog značajno povećane mogućnosti povreda i drugih zdravstvenih problema” navela je Mujanović.

Dalje ističe da je poslije treninga održana konferencija za medije na kojoj je neko od novinara postavio pitanje u vezi uvjeta za rad.

“Kako nisam osoba koja će lagati ili zataškavati istinu, pogotovo ako je ona vidljiva svima (pojedini novinari su već prije konferencije boravili u dvorani i uvjerili se u stanje), rekla sam da smo to jutro pokušale trenirati, ali nije bilo moguće jer u dvorani nema grijanja. Još sam dodala da sumnjam da će delegat dozvoliti odigravanje utakmica ako se taj problem ne riješi. Na večernjem treningu u ponedjeljak bilo je isto. Jedina novost bila je ta da se u međuvremenu na jednom portalu oglasio spomenuti direktor KSC Ilidža. I to je bio novi šok za mene.

Iako je svima koji su zakoračili u dvoranu ovih dana bilo jasno da u njoj nema ni ‘g’ od grijanja, direktor je izjavio da ‘nije tačno da se dvorana ne grije, te da postoje uslovi da se na zahtjev korisnika grijanje i pojača. Ipak, takav zahtjev niko nije uputio’. Na stranu sad što nije istina da se dvorana grijala. Nego, zar je potrebno direktoru jednog KSC-a posebno tražiti da se “pojača” grijanje u dvorani dok su napolju minusi? Da li korisnici treba da se smrzavaju ili je to rezervirano samo za reprezentaciju?” pita se tim menadžerica Zmajica.

“Unutranja neslaganja u Košarkaškom savezu BiH”

Referirala se u daljem dijelu saopštenja Razija Mujanović i na izjavu direkora Kulturno-sportskog centra, koji je rekao:

“Nadam se da nije u pitanju nekakvo unutarnje neslaganje u Košarkaškom savezu BiH koje se prelama preko naše ustanove, ali u to svakako ne bih ulazio.”

Mujanović postavlja pitanje, “kakve veze ima direktor jednog Kulturno-sportskog centra sa ‘unutarnjim neslaganjima’ u Košarkaškom savezu BiH?”

“Otkud on zna da postoje ‘unutarnja neslaganja’? A ako postoje, kakve veze to ima s tim što se dvorana ne grije? Ili, što mi se čini sve realnijim, možda gospodin direktor KSC-a ipak ima veze s ‘unutarnjim neslaganjima’ u Košarkaškom savezu BiH? Dodatnu sumnju dalo mi je to što se gospodin direktor sinoć oglasio zvaničnim saopštenjem KSC-a u kojem kopira gotovo kompletan tekst iz spomenutog razgovora za portal te još jednom ponavlja rečenicu:

‘Nadam se da nije u pitanju nekakvo unutarnje neslaganje u Košarkaškom savezu BiH koje se prelama preko naše ustanove, ali u to svakako ne bih ulazio” rekla je Razija Mujanović – prenosi N1.

Dalje je popularna Raza postavila pitanje direktora Kulturno sportskog centra Ilidža.

“Pošto dva dana zaredom ničim izazvan govori o ‘unutarnjim neslaganjima’ u Košarkaškom savezu BiH, otvoreno ga pitam ovim putem – da li Vi to nama, gospodine direktore, suptilno sugerišete da ste i Vi dio tih ‘unutarnjih neslaganja’, kad već svoju ustanovu dovodite u kontekst Košarkaškog saveza BiH?

Kako bi neko mogao na Vašoj ustanovi i Vama ‘prelamati unutarnja neslaganja’, ako niste dio njih? Kakva je Vaša veza sa Košarkaškim savezom BiH da bi neko baš preko Vas ‘prelamao unutarnja neslaganja’? Na čijoj ste Vi strani? Da ste na strani reprezentacije, čisto sumnjam!”

Za kraj Mujanović nije željel “ostati dužna za grijanje”, pa navela kako su se tek jučer poslijepodne, pojavili su se radnici i pred više članova reprezentacije rekli da grijanje nije godinama pokretano u dvorani i da će oni to pokušati uraditi.

“Naglašavam, rekli su da će, ne pokušati pojačati grijanje, jer se ne može pojačati nešto čega nema, nego pokušati pokrenuti grijanje. Uostalom, da ne postoji problem, da je sve kako treba biti, niti bi se radnici pojavili niti biste Vi pisali ovo što pišete.

I njima sam zahvalna, kao i gospodinu Šipki, koji se angažovao da riješi problem. A pošto u Vašem saopštenju tvrdite da “niste ni na koji način utjecali na stav Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da izabere vašu dvoranu i uslove u njoj”, pozivam Vas da javno objavite ko je izabrao Vašu dvoranu, pod kojim uslovima i koje je uslove tražio. Da li je taj koji je izabrao dvoranu doprinio da sada ovako pričate i pišete?

Možda ćemo tako doći do istine o, kako Vi kažete, “unutarnjim neslaganjima” u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine! Koristim ovu priliku da pozovem sve navijače da nas podrže u sutrašnjoj utakmici. Ako bude trebalo, ako nas bude dovoljno, možda čak i ugrijemo dvoranu!” zaključila je Mujanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.