Ovo mijenja sve, Đonlagić uzburkao bh. javnost izjavom: “Pale su sve maske sa HDZ-a, po nalogu Rusije blokiraju izbore”

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini BiH Dženan Đonlagić ocijenio je da današnje protivljenja ministara iz HDZ-a odluci da Vijeće ministara BiH odobri novac za oktobarske izbore jeste konačan i jasan dokaz da HDZ BiH vodi antidaytonsku politiku suspendiranja građanskih izbora.

“Kada se imaju u vidu pozivi SAD-a koji su upućeni u Ujedinjenim nacijama i pozivi evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyia da se osiguraju sredstava za održavanje izbora, potpuno je jasno da HDZ BiH na čelu sa Draganom Čovićem i Vjekoslavom Bevandom ignoriše stavove euroatlanskih partnera.

Valjda sada nikoga ne bi trebalo čuditi da to isto rade po nalogu Rusije, a koja jedina podržava njihove destruktivne namjere.

HDZ BiH svojim djelovanjem i upornim blokadama dokazuje da može biti i destruktivniji čak i od onih koji se nalaze na crnim listama State Departmenta i sankcijama Velike Britanije.

Danas su pale sve maske! HDZ i formalno koristi državne institucije s ciljem blokade održavanje izbora u oktobru ove godine.

Visoki predstavnika u BiH Christian Schmidt sada ima obavezu da nametne odluku kojom bi se osigurala sredstva za održavanje izbora. U protivnom, Bosna i Hercegovina će skrenuti u potpunu destabilizaciju sa nesagledivim posljedicama.” kazao je Đonlagić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.