Kako je brutalno nokautiran UFC šampion iz Hrvatske Stipe Miočić: Ngannou je novi prvak!

Događaji Posljednje Sport Vijesti

UFC ima novog prvaka teške kategorije, a to je onaj kome se to još prije četiri godine krenulo predviđati, Francis Ngannou. Do titule je došao savladavši Stipu Miočića nokautom u drugoj rundi, piše Fight Site.

Borba je krenula bez onih poznatih Francisovih napada. Obojica su prvu minutu bili strpljivi, da bi Kamerunac onda prvi pogodio dobar udarac, ali isti nije ostavio efekta. Sredinom druge minute runde dogodio se možda i ključan trenutak borbe te odgovor na pitanje koliko je Ngannou napredovao. Uspio je Miočić uhvatiti njegovu lijevu nogu i krenuti na rušenje. Ali, ono što je prvu borbu vrlo lako radio, ovog puta nije uspio.

Druga runda imala je isti početak kao i prva. Strpljenje s obje strane i čekanje prilike, a Ngannou ju je dočekao već nakon 40-ak sekundi. Krenuo je na udarac desnom, koji je bio kratak, no na njega je povezao lijevu točno u Stipinu bradu i prvak je završio leđima uz ogradu. Nakon što je ustao, vidjelo se kako je vrlo nestabilan na nogama.

Unatoč tome, pokušao je uzvratiti udarcem, desnim krošeom koji je prohujao ispred Ngannouvog lica. Nije uspio dobro Miočić nakon toga zatvoriti gard te je brzo na njegovoj bradi završio lijevi kroše, koji je zapravo borbu i završio. Kamerunac je pogodio još jedan udarac i u trenucima dok je sudac već dolazio prekinuti borbu

Francis Ngannou zasluženo je došao do titule UFC prvaka, ovog puta ne na svoj već prepoznatljiv način, nokautom u prvoj rundi, no pokazao je da je jednako opasan i u drugoj. Prilagodio je stil i taktiku, odgovorio na ono što je u prvoj borbi bila Miočićeva glava snaga te onda još jednom na najbolji način naplatio svoje najveće kvalitete.

Pogledajte najzanimljivje trenutke iz borbe i brutalan nokaut Ngannoua.

Leave your vote