Bosna i Hercegovina ovo ne pamti: Pogledajte kako je Lana Pudar na Svjetskom prvenstvu osvojila bronzu!

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (18) danas je u Kataru u Dohi plivala finalnu utrku u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u plivanju. Nakon uspješnih kvalifikacija i polufinala Lana je danas u finalnoj utrci zauzela treće mjesto u vremenu 2:07.92 i osvojila bornzanu medalju, prvu medalju za Bosnu i Hercegovine sa Svjetskih prvenstava u velikim bazenima.

Prije prvenstva mlada Mostarka je imala problema sa lakšom povredom ramena.

I sam ulazak u finale pokazatelj da se nalazi u samom vrhu svjetskog plivanja bez obzira i na probleme prije samog nastupa.

Zbog povrede Lana je sa svojim timom odlučila da samo nastupa na 200 metara delfin u Dohi koja je njena najbolja disciplina.

Prije toga, otkazala je učešće na 100 metara delfin, a jedan od razloga i pomenuta povreda ramena – prenosi Sportsport.ba. Sve u svemu, Lani je prvenstvo došlo kao jaka priprema za glavni cilj sezone koji je u mjesecu augustu.

Naravno, naša najbolja plivačica će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje vjerujemo u najbolju Laninu utrku.

Nakon Dohe, naša najbolja sportisktinja sa svojim timom nastavlja pripreme za nastavak sezone.

Na kraju podsjetimo na učinak Lane Pudar u kvalifikacijama i polufinalu prvenstva u Dohi.

Naša najbolja plivačica je nastupila u trećoj kvalifikacionoj utrci koju je završila na trećem mjestu u vremenu 2:11.05 što je bilo ukupno osmo vrijeme kvalifikacija.

Što se tiče polufinala završila je na četvrtom mjestu u vremenu 2:09:42 i u finale prošla po vremenu, imala je osmo vrijeme polufinala.

Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

VEZANI TEKST: Čudo Bosne i Hercegovine: Lana Pudar oduševila nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu!

Pogledajte snimak utrke i kako je Lana osvojila medalju za Bosnu i Hercegovinu!

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.