Političar iz Banja Luke brutalno iskreno poručio kod Hadžifejzovića: “Halal Srbin!” Ekstremni Bosanac i Hercegovac!

Aleksandar Vuković, predsjednik GO SDP BiH Banja Luka gostovao je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

Vuković je poručio da Čović ima ustašku, a Dodik četničku ideologiju!

“Vukanović nije onakav kakvim se predstavlja! Stanivuković veliko razočarenje!

Tražili smo gradonačelnika, dobili smo popa koji cjeliva grobnice i ide po liturgijama! Dodik ga je ucijenio snimkom Ivana Begića! Nema razlike između SDS-a i SNSD-a! Najveći kompliment mi je kad kažu da sam radikalni ekstremni Bosanac i Hercegovac, “halal” Srbin! Sve sam im halalio!

U Banjoj Luci smo izloženi svakodnevnim prijetnjama, imali smo i fizičkih incidenata! Pozicija i opozicija na prostoru RS-a se ne razlikuje puno! Imamo banjalučke litijaše i sarajevske sećijaše! Kad Milorad Dodik zableji svi iz Sarajeva idu da ližu ono što je rekao!

Sarajevskoj političkoj čaršiji su više nepoželjni Bošnjaci iz Cazina nego mi koji smo Srbi po rođenju! Mi im nećemo ništa tražiti, ali će ovi ugroziti njihov komoditet od Marijin Dvora do Baščaršije!

Vratili smo zastavu BiH u Banju Luku! Međunarodna zajednica stalno poručuje da ih unutrašnje uređenje BiH ne zanima! Njih zanima samo granica! Imamo mehanizme da zaustavimo disoluciju BiH! O Miloradu Dodiku mislim sve najgore i svejedno mi je kako će završiti svoju političku karijeru!

Ali, ako bude sankcija, a Dodik ode, šta onda! Ode Murta, dođe Kurta! Što nam je bijes koji ispoljavamo veći budućnost BiH je manja! On je hrana onima koji rade na rasturanju BiH! Stanimo demokratskim putem na put fašističkom rosteru u BiH! Čović ima ustašku ideologiju!

Dodik ima četničku ideologiju! Imamo Iliju Garašanina u vrijeme digitalizacije! Ne možemo očekivati kolektivnu katarzu plemenskih vođa, jer im to nije u interesu! Moja poruka Sarajevu je da nema pregovora! Elektorski model otpada! Pozivam HDZ da ne izađu na izbore, da ih bojkotuju!

Za HDZ ne treba brinuti sve dok kontrolišu Upravu za indirektno oporezivanje! Čovića nema ko ružno pogledati u Banjoj Luci, jer Hrvati tamo ne postoje! Najmlađi Hrvat u Banjoj Luci ima 60 godina! Nema pregovora i izmjena Izbornog zakona! Izaći ćemo na proteste s desetinama hiljada ljudi!

Senad: Ako je Dodik četnik, a Dragan ustaša, šta je Bakir?!

Aleksandar: Bakir ima odgovornost u čitavoj ovoj priči! On će sigurno biti predmet nekih sankcija! Bakir je meni interesantan samo u pogledu procesa “Pokret za državu”! SDP i SDA su dva svijeta različita! Kod Bakira i SDA nije sporna država kako god bilo!

Više nisu bitni politički interesi, sada branimo BiH! Imamo krovnu ideju odbrane BiH! Nećemo birati sredstva! Opozicija u RS-u se ne razlikuje od pozicije! Opozicija u RS-u su četnici početnici! Vukanović nije onakav kakvim se predstavlja! Stanivuković veliko razočarenje!

Tražili smo gradonačelnika, dobili smo popa koji cjeliva grobnice i ide po liturgijama! Mislim da je Stanivuković ucijenjen za snimak saradnika Ivana Begića! Tačno se vidi da ga režim Milorada Dodika dozira! Opoziciji u RS se ne može vjerovati, oni su na dozeru Milorada Dodika!

On njih dozira onoliko koliko mu treba da prikaže stepen demokratije! Ježim se od izvorne politike SDS-a! Nema razlike između SDS-a i SNSD-a! Mi smo jedina prava opozicija, ostali su prikolice Milorada Dodika! Često pređem granicu bontona, ali oni drugi jezik ne razumiju!

Kako ću ja Dodika shvatati ozbiljno kad govori “htjeo” umjesto htio?! Matematika je jasna – ako ljudi glasaju za nas direktno možemo utjecati na Dom naroda! Možemo utjecati i na izbor člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda! Van BiH ima dva miliona Bosanaca i Hercegovaca! Molim sve ljude koji nisu da izvade bh. dokumente!”, poručio je.

Pogledajte kompletno gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.