Politička prijetnja Branislava Borenovića odjeknula u RS: “Srušit ćemo vlast Milorada Dodika”

Posljednje Vijesti

Gost emisije “Crvena olovka“ bio je zastupnik u Parlamentu BiH i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je komentirao okupljanje opozicije u RS i saradnju sa opozicijom u FBiH, nesposobnost vlasti da nabave vakcine, sukobe Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, koaliciju SNSD-a i SDA u Srebrenici, dosadašnji rad najmlađeg gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

Politika sukoba nas odvlači od napretka

Na pitanje kakve rezultate očekuju na predstojećim izborima, Borenović je istakao da je opozicija sve jača i da očekuju ubjedljivu pobjedu.

– Srušit ćemo vlast Milorada Dodika. RS je u izolaciji zato što je politika SNSD-a pogrešna. Politika sukoba je nešto što nas odvlači od razvoja, rasta i napretka. Opozicija će ponuditi određena rješenja, prije svega ljudima koji hoće dobro svojim narodima i građanima, i koji znaju i mogu da upravljaju resursima koje ova zemlja ima – izjavio je Borenović.

Istakao je da su po njegovom mišljenju ovo sudbonosni izbori za cijelo društvo.

Najdugovječnija koalicija je SNSD i SDA

U toku intervjua, Borenović se osvrnuo i na koaliciju PDP-a sa SDA, te je izjavio da je ovo za njih završena priča i da je nemoguće raditi sa političkom partijom koja razvaljuje temelje ove zemlje.

Na pitanje kako komentira činjenicu da Milorad Dodik i Bakir Izetbegović godinama vješto manipuliraju svojim glasačima fingirajući sukobe, a opet s druge strane koaliraju u Srebrenici, Borenović je istakao da je to najdugovječnija koalicija koja se lako dogovori oko podjele budžeta i fotelja.

– Najveću štetu bošnjačkom narodu nanosi samoprozvani lider gospodin Bakir Izetbegović, kao što Milorad Dodik radi na štetu srpskog naroda. Ljudi su umorni od sukoba i tenzija- izjavio je.

Prokomentirao je i dosadašnji rad Draška Stanivukovića, te je dodao da je posljednje hapšenje Ivana Begića apsurdno te da su policijske strukture toliko revnosne kada se treba obračunati sa političkim neistomišljenicima.

Leave your vote