Porodica Memić poslala jasnu poruku: “Spremni smo! Kada smjestimo Dženanove ubice iza rešetaka, vratit će se povjerenje u pravosuđe BiH”

Grupa “Pravda za Dženana Memića”oglasila se putem saopćenja u vezi novonastale situacije u slučaju Dženanovog ubistva. Zahvalili su se na nesebičnoj podršci građana.

Iza njih je mnogo toga, teška i iscrpljujuća borba kojoj još uvijek nije kraj, ali su istakli da su zadovoljni činjenicom da konačno sve ide u pravom smjeru i da se taj kraj sada barem nadzire.

Ogromna količina dokumentacije

– Zahvalni smo svakom pojedincu koji doprinese rasvjetljavanju ovog slučaja!

Nakon skoro sedam godina, dočekali smo pokretanje istrage o ubistvu, pokretanje istrage protiv osoba koje su isto pokušale zataškati, a na Sudu BiH vodi se sudski proces protiv pet osoba, za organizirani kriminal.

Iza sebe imamo pravosnažnu oslobađajuću presudu Vrhovnog suda FBiH, kojom je dokazano da se saobraćajna nesreća nije dogodila. Iza sebe imamo dvadeset protestnih okupljanja. Ogromnu količinu dokumentacije koju smo godinama prikupljali, koja nam je bila putokaz sve ovo vrijeme.

Sve ovo, rezultat je kombinacije mudrosti našeg Ifeta Ferageta, naše upornosti i vaše podrške. Za skoro sedam godina, koliko traje naša borba, neko bi se i umorio, odustao bi i to se i očekivalo od nas. Pokušavali su nas natjerati na to, na sve moguće načine.

Međutim, svakim danom, mi smo jačali i rasla je vaša podrška.

Cilj je uvijek bio jedan

Naš cilj je uvijek bio jedan – doći do pravde.

Mnogi su osuđivali neke naše postupke, to rade i danas, ali nas takve stvari nikada nisu uspjele pokolebati, niti će. Mi znamo kojim putem idemo i zašto to radimo.

Kada očistimo pravosuđe od kriminalaca, korumpiranih pojedinaca, kada smjestimo Dženanove ubice iza rešetaka, vratit’ će se postepeno i izgubljeno povjerenje svih nas u pravosuđe u BiH.

Do tada…

S ovom borbom, mi smo naučili živjeti! Spremni smo za sve ono što slijedi. Nadamo se da ćemo imati vašu podršku do kraja! Hvala vam svima! – poručili su.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.