Potresna ispovijest Zlatana Ibrahimovića, govorio i o BiH: “Po muslimanskim običajima sam sahranio brata”

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović u razgovoru za Corriere della Sera govorio je o teškom djetinjstvu, ratu u Bosni i Hercegovini i brojnim drugim privatnim stvarima.

Ibrahimović, koji i dalje nastupa za Milan iako je u petoj deceniji života, govorio je o privatnim stvarima u vrlo zanimljivom intervjuu kojeg je jutros objavila Corriere della Sera. Novinare je zanimalo da li Ibrahimović vjeruje u Boga.

“Ne. Vjerujem samo u sebe. Čak ni u život poslije smrti. Ovo je život i kada umrete, gotovo je. Ne znam čak da li mi je potrebna sahrana ili samo ukop kada odem”, rekao je Ibrahimović.

Novinari su ga pitali za rat u Bosni i Hercegovini, a o tome je legendarni nogometaš slušao od svog oca.

“Moj otac je mnogo propatio zbog rata. Svaki dan je dobijao informacije da je stradao neko koga on zna. Pomagao je izbjeglicama i pokušao mene učiniti sigurnim. Uvijek me čuvao, a kada je njegova sestra preminula, meni nije dozvolio da odem u mrvačnicu”, dodao je Zlatan.

Brat slavnog nogometaša Sapko je preminuo od leukemije, a Ibrahimović je otkrio kako je sahranjen po muslimanskim običajima.

“Moj brat Sapko je preminuo od leukemije. Bio sam tu i prestao je disati ispred mene. Sahranili smo ga po muslimanskim običajima, a otac nije mogao zaustaviti suze. Narednog dana je otišao na grob i plakao od jutra do mraka”, ispričao je Ibrahimović.

Napadač Milana je otkrio kako je u mladosti bio stidan i da zbog toga, kao i zbog zaljubljenosti u samoga sebe, nije dugo imao djevojku – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.