Potresne scene na televiziji, pogledajte snimak koji se pojavio: Zlatan Ibrahimović pokazao koliko srce ima u emisiji uživo zbog jednog od svojih najboljih prijatelja

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (41) je prošle sedmice u svom stilu najavio povratak igranju fudbala, a jučer je pokazao i svoje drugo, emotivno lice. Bukvalno je pokazao koliko srce ima!

Naime, gostujući u jednom nizozemskom TV showu, Ibrahimović se uživo javio u emisiju i uključio u akciju podrške velikom prijatelju iz vremena igranja u Ajaxu Thijsu Slegersu.

Nizozemski novinar i glasnogovornik PSV-a se već duže vrijeme liječi od raka krvi, ali je prije nekoliko dana objavio kako je njegova bolest neizlječiva, unatoč svim terapijama kojima se podvrgnuo.

Voditeljica je Zlatana upitala da li se sjeća prvog susreta s Thijsom nakon čega je uslijedio emotivni Ibrin monolog.

“Uvijek ću se sjećati toga. Bio je moj jedini prijatelj u Nizozemskoj, kada sam bio izgubljen, kad sam bio mlad, zbunjen i mislio da nemam nikoga tamo.

Pojavio se taj novinar koji me je sam kontaktirao, i moram reći, u tom vremenu novinari nisu bili moji prijatelji. Međutim, on mi se odlučio sam javiti, napraviti taj prvi kontakt.

Našli smo se na ručku i od tada postali veoma dobri prijatelji. Igrali smo tenis zajedno, družili se. Puno mi je pomogao, dao mi je uvid u to kakvo stvari funkcionišu u Nizozemskoj.

I puno mi je pomogao u tom mom prvom koraku u karijeri. O Thijsu sam pisao i u svojoj knjizi, uvijek sam mu ostao zahvalan na svemu.

I dalje smo u kontaktu i mogu reći da je uvijek bio u mome srcu”, rekao je Ibrahimović.

Potreseni Ibra se potom obratio direktno Siegersu.

“Thijs, jedino što želim reći sada je da te volim, moj prijatelju…”, rekao je Zlatan u veoma emotivnoj poruci, a sada se nižu komentari podrške na društvenim mrežama.

Pogledajte snimak koji je objavio nizozemski ESPN na Twitteru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.