Poznati srbijanski glumac Miki Manojlović zbog BiH “zagrmio”: Umjesto da čestitamo na nagradi, mi šutimo na „Quo Vadis, Aida?“

Ovdašnji većinski odnos prema filmu “Quo Vadis, Aida?” je tišina i umesto da učimo kako se to radi i čestitamo dobitnicima, većinski ćutimo, poručio je za NIN glumac Predrag Miki Manojlović o odnosu većinske javnosti u Srbiji prema filmu bosanskohercegovačke rediteljke Jasmile Žbanić.

Svaka velika nagrada koju dobije film iz naše zemlje ili okruženja je važna za sve nas i za širi prostor Balkana. Zato što obraća pažnju svijeta na našu kreativnost. Zato su prestižne nagrade važne ne samo za dobitnike, već za cijeli region, ukazao je Manojlović.

„Quo Vadis, Aida? nosi fantastična glumica Jasna Đuričić, bez koje ne bi bilo ovog filma. Većinska tišina nije odgovor na tri najveće nagrade koje se mogu dobiti glasovima članova Evropske filmske akademije koje je ovaj film dobio„, istakao je on.

Upitan o poništenom konkursu Filmskog centra Srbije, Manojlović je istakao da su sva trojica reditelja, Goran Marković, Želimir Žilnik i Srđan Dragojević, stvorili filmove koji su “branili kulturu naše zemlje gdje god su bili prikazivani”.

“Međutim, u Upravnom odboru FCS ima samoproglašenih i nepotrebnih čuvara režima. Potpuno bespotrebno i neukusno je kršenje procedura obaranjem dobijenih konkursa. Neshvatljivo je i arogantno nerazumijevanje Upravnog odobra i članova koji nisu od stida podnijeli ostavke”, konstatovao je Manojlović.

Glumac je istakao da nikada nije bio član nijedne politčke organizacije, što ne znači da nema mišljenje o politici.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.