Predsjednik SDS-a Mirko Šarović javnim pitanjem “uzburkao duhove”: “Zašto cijene u BiH rastu rapidno i mnogo brže nego u svim drugim zemljama?!

“Zašto cijene u BiH rastu rapidno i mnogo brže nego u svim drugim zemljama?!”, upitao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Vlast je, kaže Šarović, zaustavila i omela svaki naš pokušaj i prijedlog da, kao što to rade svi drugi, ublaže posljedice krize po građane.

“Odgađaju odluke, pravdaju se procedurama, a suštini ne rade – ništa! I to vidimo svaki dan… Sada je svima jasno da je Viškovićeva najava pojeftinjenjenja goriva za 1. april zaista bila samo “neslana šala” i potpuno neumjesno zamajavanje naroda”, naveo je Šarović.

“Iako su poskupljenja potpuno izmakla kontroli, iako oni koji bi morali, ništa konkretno ne rade, opozicija će ovih dana, ponovo tražiti i nove mjere zaštite građana!”, dodao je on na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Šarović poručio je da će SDS na predstojećim izborima imati kandidata za jednu od ključnih pojedinačnih funkcija (Predsjedništvo BiH i Predsjednik RS) i o tome će uskoro postići dogovor sa svojim partnerima.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Banjaluci, Šarović je rekao novinarima da nije tačno da će SDS na predstojećim izborima izaći sa dva kandidata za obje funkcije.

On je dodao da u stranci nema nikakvog mimoilaženja u pogledu stranačkih kandidata za izbore.

– Ulazimo u težak period. Vlast nas kontinuirano uvlači u krizu stavljajući omču oko vrata RS-u. Njemačka je ukinula svaku podršku RS-u kako preko svojih agencija tako i kroz direktnu podršku budžetu RS-u.

Umjesto finansijske podrške za infrastrukturne projekte, Njemačka nam sad šalje vojnike i oružje što je odgovor na procese unutar Bosne i Hercegovine – pojašnjava Šarović.

Kazao je da aktuelna vlast umjesto rješavanja važnih pitanja uvlači RS u spiralu krize i sukoba na šta sad i Njemačka reaguje.

– Vlastima kriza odgovara. Što više tenzija oni se bolje snalaze. Dižući u eter velike teme, oni misle da mogu politički da profitiraju.

Nije ih briga za RS-om, građanima i lošim životnim standardom. Njima odgovara da se o nama priča kao o problemu u Bundestagu i u drugim evropskim parlamentima. Po meni to je pogrešna politika – zaključio je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.