Predsjednik SDS-a Mirko Šarović javno poručio: “Neprihvatljiva je zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu advokatu Petronijeviću”

Komentarišući odluku da se u zabrani ulazak u BiH jednom broju pojedinaca iz Srbije što je kulminiralo posljednjom odlukom o zabrani ulaska advokatu Petronijeviću, Mirko Šarović, predsjednik SDS-a istakao je da je neprihvatljivo da se u zemlju zabrani ulazak advokatima ili bilo kome drugom samo zbog njihovog društvenog rada, ma šta to bilo i sviđalo se to nekome ili ne.

„Po ovom pitanju mora ostvariti uvid i kontrolu i zauzeti jasan stav Izvršni obavještajni odbor BiH. Pozivam Zorana Tegeltiju, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, koji po funkciji predsjedava ovim važnim tijelom, da sazove Odbor i stavi na dnevni red ovo pitanje koje sve više zaokuplja pažnju javnosti u BiH“, naglasio je Šarović.

On je poručio da djelovanje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH mora imati veću društvenu kontrolu.

„Na potezu sada moraju biti institucije u zemlji koje su dužne da ostvare nadzor nad ovim sve češćim potezima ključnog obavještajnog tijela u BiH čije delovanje može izazvati ozbiljne negativne društvene kontraefekte.

Predsedavajući Savjeta ministara BiH po funkciji vodi ovaj obavještajni organ i dužan je da se oglasi i preduzme odgovarajuće korake i donese odgovarajuće odluke. To je jedini ispravni put i Tegeltijina dužnost i obaveza“, zaključio je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.