Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić “opleo” po međunarodnoj zajednici: “Krivi su za sve što je nakaradno u BiH”

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić komentarisao je pregovore o izmjeni Izbornog zakona BiH koji se trenutno odvijaju u Sarajevu pod medijatorstvom međunarodne zajednice.

Efendić je rekao da je od završetka agresije i potpisivanja Dejtonskog sporazuma naša država imala svega nekoliko političara kojima je na prvom mjestu bio interes države i naroda koji predstavljaju.

“Sve ostalo su marionete međunarodne zajednice, kroz koju su se često provlačili ekonomski i politički interes država iz kojih predstavnici međunarodne zajednice dolaze, pa i lični interesi pojedinih predstavnika”

Dodao je da su oni kreirali sve što je nakaradno u našoj državi.

“Od pljačkaške privatizacije, reforme pravosuđa koja ga je uništila, čitavog sistema institucija koji ni u jednoj oblasti ne funkcioniše kako treba, pa do navodne reforme izbornog zakonodavstva kroz koju se ustvari pokušavaju naturiti izmjene ustava koje će od naše države napraviti još većeg invalida i trasirati put prema raspadu i novim eskalacijama”, dodao je on.

Zaključio je da sve ovo nije bilo toliko vidljivo do proteklih nekoliko mjeseci u kojima su sve maske pale.

“Pa i maska međunarodne zajednice koja 20 godina ponavlja kako je odgovornost na domaćim političarima. Jeste. Odgovornost je na domaćim političarima, ali i na onima iz međunarodne zajednice čije marionete pristaju da budu domaći političari”, zaključio je predsjednik SBiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.