Privrednik iz BiH ukinuo radnu subotu: “Produktivnost mojih radnika je veća!”

Biznis Posljednje Vijesti

Bijeljinski poduzetnik Savo Popić prije tri mjeseca došao je na ideju da radno vrijeme u svojoj zanatsko – trgovinskoj radnji smanji sa šest na pet dana tjedno.

Odlučio se na ovaj korak nakon što je i sam dvadeset godina proveo u gospodarstvu i privatnom sektoru gdje je, kako je kazao, radio sedmično po šest, a nekada i sedam dana.

Sada je kao vlasnik firme odlučio svojim radnicima ukinuti radnu subotu.

Kao vlasnik z.t.r SALE krenuo sam prije tri mjeseca s probnim razdobljem rada od 5 dana u sedmično, kak bih vidio je li ideja ostvariva.

Od danas, s ponosom mogu reći da će kod nas zaposleni raditi samo 5 dana u sedmici, naravno uz nepromijenjenu plaću i radno vrijeme, rekao je Popić za BiznisInfo.ba.

U tromjesečnom probnom razdoblju uvidio je da je produktivnost poboljšana, da su međuljudski odnosi bolji, da se radi s većim entuzijazmom i motivacijom…

To je bilo sasvim dovoljno da neradna subota postane praksa.

Zadovoljni radnici

Meni kao vlasniku, nema ništa bitnije od zadovoljnog radnika. Jednim malim gestom učinili smo puno, ljudi sada vikendom provode više vremena sa svojim obiteljima, prijateljima, imaju više vremena za odmor što ih čini sretnijima, a sam rad manje stresnim i mnogo produktivnijim, kaže nam Popić.

Napominje kako je u planu da se vrlo brzo isti sistem primijeni i u ostalim obiteljskim frimama.

Poziv poduzetnicima

Popić je pozvao i ostale poduzetnike na području grada Bijeljine da učine isto.

“Pozivam ih da pokušaju svojim radnicima olakšati, tvrdim da neće ništa izgubiti, a dobit je velika, jer čovjekova sreća i zadovoljstvo nema cijenu”, zaključuje Popić.

Leave your vote