Prognoza do 14 septembra, Sladić se prisjetio replike iz filma “Kod Amidže Idriza”, pa upali li ga na kraju?

Posljednje Vijesti

Pred nama je, nakon maglovitog jutra, ugodan ali jesenji dan iako je još uvijek august koji je na početku pokazao pravu snagu ljeta, a na samom odlasku donio nam oktobarske temperature.

Meteorlog Nove BH Nedim Sladić prisjetio se replike iz filma “Kod Amidže Idriza” kojom je najavio sunčani dan nakon hladnog i kišovitog vikenda.

-Kod amidže Idriza je bilo: “čuj ne može da upali… pa upali li ga na kraju? Ama ne upali.” Eh… analogijom – čuj ne može da nas napusti utjecaj visinske ciklone… pa hoće li greben ojačati na kraju? Ama hoće. Šalu na stranu, poslije mjestimično maglovitog jutra sunčan, jesenji dan.

Objavljena je i srednjoročna prognoza FHMZ-a za prve dvije sedmice septembra.

-U ponedjeljak tokom jutra maglovito, danju sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Sredinom sedmice nestabilno uz poneki lokalni pljusak u poslijepodnevnim satima u Bosni, dok će u Hercegovini biti stabilnije sa više sunca. Krajem sedmice i tokom vikenda stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme, zatim od 6.09. do 14.09. prognozira se nestabilno vrijeme uz kišu, a glavnina padavine očekuje se od 6. do 8. septembra.

Do 03. septembra jutra svježa, očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretat će se od 8 do 13, u Hercegovini od 12 do 17, a maksimalne u Bosni od 18 do 23, u Hercegovini od 24 do 29 °C.

Od 04. do 14. septembra hladno vrijeme uz jutarnje temperature u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini do 16°C, danju u Bosni između 16 i 21, u Hercegovini do 26 °C, saopćeno je iz FHMZ-a.

Leave your vote