Proslavljeni bh. glumac Izudin Bajrović se oglasio nakon smjene u Narodnom pozorištu Sarajevo: “Uvijek nekom bude drago, a nekom žao”

Proslavljeni bh. glumac Izudin Bajrović od ponedjeljka više neće biti na čelu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajevo smijenila je velikana bh. glumišta, a njegov nasljednik, prema nezvaničnim informacijama, trebao bi biti Dino Mustafić.

– Iskren da budem, nisam iznenađen ovom odlukom. Kada je izvještaj o radu za 2019. godinu oboren, znao sam šta slijedi. To se i desilo. Već neko vrijeme izvjesno je bilo da ću biti smijenjen. Nakon što nije usvojen moj izveštaj, jasno je šta je sljedeći korak. Naučili smo kako to ide. To su stvari koje su se spremale – kaže za Faktor Izudin Bajrović.

Sada već bivši direktor Narodnog pozorišta Sarajevo ističe da su mu emocije nakon ovih dešavanja pomiješane.

– Da li sam razočaran? S jedne strane, znam da taj izvještaj nije bio za oboriti, a, s druge strane, ove godine ću prvi put poslije tri godine imati neki godišnji odmor. Zbog toga mi je drago, jer ću imati vremena za pravi odmor – nastavlja bh. glumac.

Nakon odluke Vlade Kantona Sarajevo da više neće obnašati funkciju direktora dobio je podršku brojnih kolega, ali i osoba iz kulturnog i javnog života naše zemlje.

– Uvijek nekom bude drago, a nekom bude žao. To su stvari koje se dešavaju i nisu tragične. Nisam siguran da li bih ponovo prihvatio ovu ili sličnu funkciju. Ne razmišljam toliko unaprijed – govori Izudin.

U posljednje vrijeme je, kako dodaje, imao velike obaveze kada je u pitanju glumački angažman. Bajrović, naime, igra jednu od glavnih uloga u novom filmu Danis Tanović pod nazivom “Deset u pola”.

Film se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene. Uz Bajrovića, u glavnim ulogama je Branko Đurić Đuro i mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.

– Završili smo snimanje “Deset u pola”. Na redu je film Teone Mitevske. To me trenutno najviše ispunjava – kaže na kraju Bajrović.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.