Protesti ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, prisutni su i brojni političari…

Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu danas se, kako je ranije najavljeno, održavaju protesti građana zbog mogućnosti nametanja izmjena u Izbornom zakonu BiH. Proteste možete pratiti uživo na našem portalu.

Ispred zgrade OHR-a upravo su stigli i politički dužnosnici u našoj zemlji kako bi se pridružili građanima.

Tu su predsjednik SDA Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i potpredsjednik te stranke Denis Bećirović, SBB-a Fahrudin Radončić i drugi.

Tu je i Sebija Izetbegović ogrnuta zastavom BiH.

Policija je u potpunosti za saobraćaj zatvorila Zagrebačku ulicu.

Sve je sazvano zbog mogućnosti da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametne izmjene u Izbornom zakonu BiH i Ustavu Federacije BiH.

Na terenu je prisutan veliki broj policajaca koji žičanim ogradama osiguravaju prilaz zgradi OHR-a.

Iako je ranije danas predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izjavio da mu je u telefonskom razgovoru sa Christianom Schmidtom nagovješteno da neće biti nametanja izmjena Izbornog zakona, a isti dojam stekao je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, također nakon razgovora sa visokim predstavnikom, očekuje se da će se građani ipak okupiti u velikom broju.

“Upravo sam u prisustvu mojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH, g. Christianom Schmidtom.

Želim iskazati zahvalanost g. Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove.

Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora”, objavio je Nikšić na zvaničnom Facebook profilu.

Naslovna fotografija preuzeta sa portala Klix.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.