in , ,

Prvi dan vikenda i “haos” na graničnim prijelazima kako u BiH, tako i Hrvatskoj

Velike gužve na graničnim prijelazima kako u BiH, tako i Hrvatskoj

Velike gužve na graničnim prijelazima kako u BiH, tako i Hrvatskoj.

Prvi dan vikenda i haos na graničnim prijelazima.

Prema informacija iz BIHAMK-a pojačan je promet vozila u oba smijera na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Doljani, Bijača, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša.

Također, pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine bilježi se na graničnim prijelazima: Kamensko, Prisika, Hum, Deleuša i Zupci.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja su za sada do sat vremena.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporuču se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Važno je istaći da je i u Hrvatskoj jako gust saobraćaj. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smijera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske. Od ranog jutra čeka se i po više sati.

Perfidni Mirko Šarović: Od prvih poteza novog visokog predstavnika zavisit će naš odnos prema njemu

Žestoka reakcija iz Kanade nakon prijetnji Milorada Dodika: “Nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu, najava smjene Ćamila Durakovića je nastavak antibosanske politike”