Puhalo izravno “udario” na proslavu tzv. dan RS: “Zašto se svaka proslava kod Srba završi kao navijanje na tribinama?”

Banjalučki psiholog i analitičar Srđan Puhalo redovno na Twitteru komentariše aktuelna dešavanja.

Tako se Puhalo ponovo oglasio, te putem Twittera komentarisao proslavu neustavnog dana RS, uoči kojeg smo svjedočili incidentima u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom, Janji i Doboju.

– Zašto se svaka proslava kod Srba završi kao navijanje na tribinama? – pita se Puhalo u jednom tvitu.

– Stanje u RS najbolje pokazuje ulica, a ne svečane akademije, a na ulicama se slave ratni zločinci i prijeti Bošnjacima – poručio je Puhalo.

Podsjećamo, Vlada Sjedinjenih Američkih Država nametnula je sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji, mediju koji je pod njegovom kontrolom, a u vezi s njihovim koruptivnim djelovanjem i kontinuiranim nastojanjima da se ugrozi stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Naime, Ured za kontrolu imovine u inostranstvu (OFAC) Ministarstva finansija SAD uvrstio na svoju listu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, kao i Alternativnu televiziju d.o.o. Banjaluka, što je odgovor na Dodikove koruptivne aktivnosti i stalne prijetnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH.

Iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva finansija SAD pojašnjavaju da se sankcije za Milorada Dodika i prateću medijsku platformu uvode zbog destabilizirajućeg i koruptivnog djelovanja.

Ističu da Dodikovo destabilizirajuće i koruptivno djelovanje podriva 26. godišnji napredak postignut od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ovim povodom se tada na društvenim mrežama oglasio se i psiholog Srđan Puhalo.

“Ove sankcije Amerike Dodiku je samo poruka da je pretjerao i da više nema zajebancije. To Dodika nešto ne pogađa, ali biće interesantno vidjeti ponašanje njegovih političkih i ekonomskih partnera”, napisao je nedavno Puhalo.

Kasnije je još dodao i da “sankcije Dodiku izazivaju nesanicu kod Čovića”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.