Radnik komunalnog preduzeća iz BiH zgadio Balkan, svi u nevjerici gledaju snimak koji se širi društvenim mrežama!

U Facebook grupi “Rijeke Bosne i Hercegovine Budi promjena” objavljen je sramotan snimak.

Naime, kako se na snimku vidi, čovjek u fluoroscentnom prsluku, za kojeg se pretpostavlja da je čistač, umjesto da očisti obalu rijeke od smeća, on otpad gura u rijeku, a potom ga voda odnosi.

U opisu videa je navedeno da je u pitanju Babina rijeka ili Babišnica, koja je desna pritoka rijeke Bosne u zeničkoj kotlini.

– Sramota… sramota prvo za ove što bacaju smeće na sve strane, a sramota i za ove što platu primaju na koji način rade i platu zarađuju – jedan je od komentara.

Pogledajte snimak.

Naknadno su se oglasili i iz prozvanog komunalnog preduzeća.

“ALBA Zenica, kao članica međunarodne grupacije sa poslovima širom Evrope je posvećena očuvanju okoliša, fer i transparentnom poslovanju, te je posebno senzibilna spram svih kršenja radnih zadataka, posebno ako se njima čini dodatna šteta ekologiji, Gradu i prirodi.
Odmah po identificiranju konkretnih počinilaca sa snimka, zakazan je disciplinski postupak, a kazna će biti srazmjerna nivou uništavanja imidža, integriteta našeg djelovanja, kao i načinjenoj šteti Kompaniji, Gradu i ekologiji, a sve u skladu sa važećim internim propisima i zakonima BiH.

Svakodnevno se desetine naših radnika na raskrsnicama, kružnim tokovima, ulicama, parkovima, trude da ovaj Grad učine što ljepšim, te nam tim više teško pada da postupak pojedinaca sa oznakama i tokom povjerinih zadataka predstavljaju suštu suprotnost svemu za što se zalažemo.
Podsjećamo građane Zenice, ali i bh. javnost da kompanije ALBA ima nultu dozu tolerancije na neprofesionalno ponašanje, neprimjenjivanje visokih standarda, te da će i ubuduće najstrožije sankcionisati ovakve postupke svojih zaposlenika. U ranijem periodu, u nekoliko navrata, postupili smo po dokumentovanim prijavama građana na isti ili sličan način. Svaki radnik koji nije dostojan posla za koji je uredno i redovno plaćen, bit će uklonjen, a mjesto prepušteno onima koji ozbiljno shvataju zadatak održavanja imidža preduzeća i čistoće grada”, saopšteno je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.