Radončić žurno odgovorio Milanoviću: Treba odustati od postrojavanja HVO-a u Mostaru i prestati s provokacijama

Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić reagirao je povodom novih izjava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

– Najava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da “povodom 30. obljetnice ustrojavanja dolazi u BiH na postrojavanje HVO-a”, današnjeg 1. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, gdje će uručiti i nekoliko odlikovanja, predstavlja nepotreban udar na suverenitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine!

Takvi zabrinjavajući potezi, da predsjednik jedne suverene države ima namjeru postrojavati vojsku druge suverene države, s krajnje sumnjivim intencijama, pokazatelj su da Zoran Milanović ne poštuje našu državu, njene institucije, a ni građane Bosne i Hercegovine.

Njegovi populistički potezi mogu imati štetne posljedice po odnose Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine i suprotni su standardima u međudržavnim i diplomatskim odnosima.

Dolaskom na postrojavanje HVO-a u u Mostaru, za koji je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH od nehrvata, Milanović definitivno gura prst u oko Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu, ali i najvećoj žrtvi genocida i ratnih zvjerstava višestruke agresije na BiH.

Stoga Milanović treba preispitati svoju odluku i odustati od dolaska u našu zemlju, jer će time dodatno doprinijeti pogoršanju ionako delikatnih bošnjačko-hrvatskih odnosa – saopćeno je iz SBB-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.