Ratni zločinac Vojislav Šešelj se žestoko obrušio na Čedomira Jovanovića: “Kao veliki izdajnik srpskog naroda, Čedomir Jovanović priziva NATO intervenciju…”

Ratni zločinac i predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj žestoko je kritokovao izjavu savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, Čedomira Jovanovića u kojoj Jovanović poziva NATO da “štiti Bosnu”.

“Ako je Bosna krenula u NATO, onda taj NATO mora biti spreman u svakom trenutku tu Bosnu da štiti”, rekao je Jovanović za OBN TV.

Vojislav Šešelj kaže da su rezultati kada NATO “štiti druge zemlje” zapravo uništavanje na sve moguće načine i objašnjava da bi to značilo samo novo krvoproliće koje ništa dobro ne bi donijelo Srbima, Bošnjacima i Hrvatima.

“Kao veliki izdajnik srpskog naroda, Čedomir Jovanović priziva NATO intervenciju, a sam se stavio u službu nekoga ko radi protiv sopstvenog naroda. Stavio se u Komšićevu službu. Željko Komšić glumi da je predstavnik Hrvata, a zapravo su ga izabrali muslimani u Predsjedništvo BiH. To je moralno apsolutno neodrživa pozicija. Čedomir Jovanović je Komšićev plaćenik, a i ranije je bio plaćenik”, rekao je Šešelj.

Ratni zločinac Šešelj podsjeća “da je NATO do sada svoje mišiće pokazivao samo na Srbima u RS i 1999. godine kada je napado Saveznu republiku Jugoslaviju”.

“Tek poslije je došla intervencija u Afganistanu gdje je NATO dobio po nosu. Vidjeli smo kako je izgledala ta bježanija, a svoje kislinge NATO je uglavnom ostavio na cjedilu, da vise sa avionskih krila i da padaju u ambis. Desit će se to i u Srbiji. Desit će se to na Kosovu i Metohiji. Već vidim kako će ovi srpski izdajnici iz Beograda da se okupljaju na travnjaku američke ambasade i kače se na helikoptere”, rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da se Jovanović stavio u antihrvatsku službu u BiH i da je pristao da učestvuje u sprečavanju Hrvata da imaju svog predstavnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, iako im je to pravo zagarantovano Daytonskim sporazumom.

Šešelj je također, prokomentarisao izjavu Jovanovića da je obilježavanje neustavnog Dana RS provokacija.

“Sve što je srpsko za njega je ‘provokacija’, jer Srbi bi, kako on zamišlja, trebalo da nestanu sa ove planete”, izjavio je lider radikala.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.