Reakcija Memića: “Ako Sarajliju nije stid mog Dženana, trebalo bi je biti stid porodica ubijenih policajaca”

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana, jutro nakon što se uz svog advokata Ifeta Ferageta i kćerku Arijanu obratio zastupnicima u Skupštini KS rekao je da će istrajati na traženju smjene glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlije.

-Poslali smo zahtjev Skupštini Kantona Sarajevo da se obratimo na sjednici i oni su nam dozvolili. Moje obraćanje je pokvarila Sabina Sarajlija koja je izašla vani dok je advokat Feraget govorio. Nju je vjerovatno zabolila istina. Nikakvog vrijeđanja nije bilo.

Ifet je samo iznosio stvari iz predmeta, koje su već poznate i dokazane tokom ovih pet i pol godina naše borbe. Sarajlija je pokazala da je na strani ubica i pomagača – kaže Memić za Avaz.

On je dodao da je Sarajlija imala „hiljadu prilika da se vrati na pravi put“, ali nije.

– Ona je lično pokušala podmetnuti lažni nalaz navodnog vještaka iz Srbije Ištvana Bodala da se radi o saobraćajnoj nesreći. To su ona i tužilac Sead Kreštalica pokušali. Žao mi je što nije bila u sali, jer imao sam još pitati mnogo toga. Ona je član organizirane bande.

Gledao sam njene reakcije. Ona nije znala šta da radi, jer istina boli. I ona kada je bila za govornicom ništa nije rekla. Ono što je ona kazala znalo bi i dijete koje je prvi razred. Nju sam lično htio pitati zašto je zaustavila sve oko ubistva sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Imala je živog svjedoka kojeg su prevarili i nisu mu dali zaštitu. Ako je nije stid ,mog Dženana trebalo bi je biti stid porodica ubijenih policajaca. To sam je htio pitati, ali izašla je. Bolje bi joj bilo da sama podnese ostavku – kazao je Memić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.