Reprezentativac Bosne i Hercegovine obradovao dječaka koji je neutješno plakao zbog debakla Zmajeva

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Amar Dedić poklonio je potpisan dres dječaku koji snimljen uplakan na tribinama tokom susreta između Luksemburga i naše reprezentacije. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obilježila je košmarne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo debaklom protiv Luksemburga u gostima rezultatom 4:1.

Fotografija koja je najbolje oslikala pomenutu utakmicu, kao i cijele kvalifikacije za Euro u Njemačkoj pojavila se na društvenim mrežama.

Na njoj se vidio maleni dječak kako neutješno plače ogrnut zastavom s ljiljanima.

Dječak je bio u zagrljaju osobe koja je na tribini bila uz njega, vjerovatno svog oca koji ga je pokušavao utješiti.

Fotografija se brzo proširila društvenim mrežama, a naš reprezentativac Amar Dedić odlučio je nakon svega obradovati mališana čije ime je Edah.

Poslao mu je potpisan dres, te je barem za trenutak njegove suze pretvorio u osmijeh i trenutak koji će dugo pamtiti.

Priliku za popravni Zmajevi će imati u baražu za Evropsko prvenstvo, a u polufinalu ćemo igrati protiv Ukrajine 21. marta naredne godine.

ČITAJTE I OVO: Pogledajte isključenje: Pjanić dobio nevjerovatan crveni karton, Al Sharjah na bolan način ispao iz Lige prvaka

BiH će, u slučaju da uspješno prebrodi baraž, igrati u grupi E sa selekcijama Belgije, Slovačke i Rumunije, te možemo konstatovati da je žrijeb bio jako dobar.

Do toga nas naravno čeka težak zadatak, s obzirom da 21. marta igramo prvo polufinale baraža protiv Ukrajine, a zatim i eventualno finale protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju selekcije Izraela i Islanda.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu – prenosi Klix.

ČITAJTE I OVO: Maestralna partija Dijamanta, godine mu ne predstavljaju ništa: Edin Džeko namjestio jedan gol, pa onda i sam pogodio!

Format takmičenja će biti isti kao i za Euro 2020. Prva dva tima u svakoj od šest grupa turnira proći će u osminu finala zajedno s četiri najbolja trećeplasirane.

Turnir zatim ulazi u nokaut fazu s osminom finala, četvrtfinalom, polufinalom i finalom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.