Šarović: Kocarska politika „biti ili ne biti“, a kao epilog svega imamo RS izolovanu od svih relevantnih međunarodnih faktora!

Aktuelna vlast treba da Boračku organizaciju RS ostavi na miru da autonomno radi i donosi odluke. Sve što smo mogli vidjeti poslednjih dana je manipulacija boračkom populacijom sa jednim jedinim ciljem, a to je spašavanje vlasti, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Boračku populaciju u RS aktuelna vlast je rascjepkala u 17 kolona da bi danas pokušali Boračku organizaciju RS iskoristiti u stranačke svrhe. BORS na svojim organima treba da usaglasi svoje odluke, a ne da se ti stavovi BORS-a pokušaju kreirati iz centara jedne političke opcije“, pojasnio je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da je naivnih i onih koji kratko pamte sve manje i da su građani, a pogotovo borci prozreli igru vlasti.

„Umjesto da imamo skup boraca kojim bi se tražio novi zakon o pravima boraca koji garnatuje pravičnost za borce, borački dodatak od 5 KM po mjesecu učešća u ratu, izmjene u oblasti invalidnina jer preko 20 hiljada invalida rata danas prima iznos na mjesečnom nivou od 30 KM do 100 KM, a na prvi posao još čeka 1660 djece poginulih boraca, danas neko gura borce u prve redove da brane aktuelnu vlast“, naglasio je Šarović.

On kaže da se aktelna vlast ne može amnestirati svoje odgovornosti organizovanjem protesta i sakrivanjem iza boraca kojima su praktično uzeli sve.

„Sistematski se provodi kampanja straha i proizvodnje neprijatelja već godinama. Kao epilog svega imamo RS izolovanu od svih relevantnih međunarodnih faktora. Kocarska politika „biti ili ne biti“ za RS koju je proklamovao i provodi Milorad Dodik je dovela RS u ovu poziciju. Sutra će ta loša i hazarderska politika vlasti tražiti da se sakrije iza boraca“, zaključio je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.