Šarović poručio javnosti da ne budu iznenađeni: “Potpuno je jasno da ćemo zbog njih imati još skuplje gorivo iako su mogli to da spriječe”

“Aktuelna vlast opstruisala je izglasavanje smanjenja akciza i PDV-a, računajući da će javnost to da zaboravi.

Potpuno je jasno da ćemo zbog njih imati još skuplje gorivo iako su mogli to da spriječe“, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović (SDS).

On naglašava da su se obistinila njegova ranija predviđanja da će cijene goriva rasti, što se vidi i iz zadnjih dešavanja u RS.

„Jasno je da govorimo o globalnim poskupljenjima ali naš je i isključivo naš problem što vlast uopšte ne reaguje i ne koristi mehanizme zaštite građana koje ima u svojim rukama”, naglašava Šarović i dodaje:

„Vršićemo i dalje pritiske kako bi ih izvukli iz rupe i kako bi se na dnevnom redu oba doma Parlamenta BiH ponovo našli prijedlozi ukidanja akciza i smanjenja PDV-a koji sada stoje u nekim ladicama“, zaključio je Šarović.

Ovih dana je udarna vijest raspisivanje izbora.

“Desilo se ono sto smo predviđali , da će CIK postupiti po zakonu i raspisati izbore”, naglasio je Šarović.

Ipak, smatra da bi obezbjeđenje novca za izbore moglo biti upitno, a ako ga ne bude uslijediće komplikacije. “Rok je vrlo kratak da se budžet usvoji i da prođe četiri nivoa”.

SDS se kažu priprema kao da će izbora biti, a prihvatljivi su im i propratni dokumenti, kojima se dodatno kontroliše ispravnost izbornog procesa.

“Da li će u maju doći do usvajanja izbornog zakona, paketa integriteta, zavisi i od drugih učesnika u PS PD BiH”, kaže Šarović.

Ne slaže se sa stavom Dragana Čovića da je raspisivanje izbora ugrožavanje mira.

“Od lošeg zakona, još gore je da nemamo nikako izbora”, stava je lider SDS-a.

Na pitanje o eventualnim potezima Hrvata u BiH ka formiranju trećeg entiteta, Šarović kaže da Čović nije rekao ništa novo, te da to nije ništa drugačije o Dodikovoj matrici o mirnoj disoluciju BiH.

“Jedan zarez, jedna tačka, slovo u Dejtonu ko promijeni, taj je virtuoz veliki. Treba poštovati ono sto smo postigli teškom mukom, Ustav BiH, Dejton” Reorganizacija BiH za Šarovića nije realna.

Kritikovao je i stav Suada Arnautovića, o izbacivanju etničkih predznaka u izbornom procesu za članove Predsjedništva BiH. Time treba da se bave političari, zaključio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.