Šarović prelomio: “Spreman sam otići na sjednicu Parlamenta BiH ako će se na njoj raspravljati o smanjenju akciza, nameta na hranu i PDV…”

U ovom trenutku najvažnije je zaštiti minimum standarda stanovništva da ne dođe od siromaštva, a ja sam spreman otići na sjednicu Parlamenta BiH ako će se na njoj raspravljati o smanjenju akciza, nameta na hranu i PDV-a, izjavio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On kaže da je prava tema za sjednicu Parlament BiH kako zaštiti građane da ne budu gladni.

„Odlazak na jednu ovakvu sjednicu ne bi predstavljao kršenje zaključka Narodne skupštine Republike Srpske, jer je navedeno da postoje izuzeci kada se može učestvovati u radu zajedničkih institucija kada je u pitanju opšti interes, ili da se spriječi neka štetna odluka za Republiku Srpsku“, pojašnjava Šarović.

“Ukoliko tema te sjednice budu suštinska životna pitanja od opšteg interesa za život, bez neke druge političke pozadine, ja sam spreman da dam u tome svoj doprinos”, dodaje Šarović.

On kaže da je aktuelna vlast potpuno nespremna dočekala trenutnu ekonomsku situaciju.

„U ovom trenutku jedini način da se nešto značajnije pomogne ekonomiji je skidanje akciza na gorivo. To je jedna od osnovnih mjera, a po mom mišljenju potrebno je i smanjenje PDV-a na neke osnovne životne namjernice“, istakao je Šarović.

Govoreći o posljednoj sjednici Predsjedništva BiH Šarović je izrazio sumnju da je Dodikovo napuštanje ove sjednice bilo dio unaprijed smišljenog scenarija.

„Možda je namjerno otišao da ne bi bio u iskušenju da povuče vitalni nacionalni interes. To je varijanta – ja ću da odem pa da onda napadnem ovu drugu dvojicu, jer je to bolja lagodnija pozicija. Tako Dodik nije morao povlačiti vitalni nacionalni interes, ali je zato osuo paljbu po Šaroviću, SDS-u i nekim drugim, koji ne razumiju taj veliki čin bježanja iz Predsjedništva“, kazao je Šarović.

Podsjećamo, “svojim bježanjem sa sjednica i nepreduzimanjem bilo čega da zaštiti RS, Dodik i ekipa su direktni saučesnici u donošenja štetnih odluka po RS, izjavio je predsjednik Mirko Šarović povodom upućivanja instrukcije Predsjedništva BiH diplomatsko-konzularnoj mreži u vezi postupanja sa krizom u Ukrajini.

„Napuštanjem sjednice Dodik je pustio druga dva člana Predsjedništva da sa dva glasa za, donesu svoje odluke, umjesto da je ostao i potegao pitanje vitalnog nacionalnog interesa, kao što je to znao učiniti na mnogo manje važnim pitanjima”, kazao je Šarović.

Sada, kaže predsjednik SDS-a, potpunim i bjesomučnim lažima i zamjenom teza pokušava da sakrije svoje pogubne poteze.

„Umjesto da radi posao za koji je zadužen i zaštiti Republiku Srpsku, on bježi sa sjednice i pušta da druga dva člana Predsjedništva rade šta hoće i da u potpunosti preuzmu kontrolu nad institucijom koja donosi tako važne odluke i to u ovako kriznom vremenu”, kazao je Šarović.

On je poručio da je upravo Predsjedništvo BiH zaduženo za vanjsku politiku i sve po pitanju Ukrajine radi se isključivo na njihov zahtjev i to upravo onako kako je Dodik, svojim bježanjem sa sjednice – pustio da desi.

„Pokušaj prebacivanja krivice na druge osobe u lancu proslijeđivanja instrukcije ove, najviše državne institucije, je klasično podmetanje kukavičijeg jajeta od strane Dodika i njegovih saradnika zaduženih za svakodnevne obmane javnosti”, zaključio je Šarović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.