Saša Magazinović javno upitao: “Da li narkomafije, farmaceutskih kompanija, biznismena, koga se boji predsjedavajući Vijeća ministara kada je u pitanju legalizacija kanabisa u medicinske svrhe?”

Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH zastupničko pitanje predsjedavajućem Vijeću ministara BiH Zoranu Tegeltiji postavio je Saša Magazinović (SDP BiH), a ticalo se legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

“Koga se boji?”

– Bio sam vrlo strpljiv sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, koji je davao podršku, ali nije radio konkretno na legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. U posljednje vrijeme on bježi od ove teme. Moje pitanje je vrlo jasno:

Koga se boji predsjedavajući Vijeća ministara kada je u pitanju legalizacija kanabisa u medicinske svrhe? Da li narkomafije, da li farmaceutskih kompanija, da li biznismena koji hoće da uvoze ili onih koji se pripremaju da proizvode – upitao je Magazinović.

Upitao je i zašto Tegeltija i njegovi savjetnici bježe u zadnje vrijeme od razgovora na ovu temu.

“Koja je uloga Tegeltije?”

– Koja je njegova uloga u ovoj priči? Da li je pročitao mišljenje i prijedlog Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u kojem su nacrtali kako i šta treba uraditi kako bi se završio proces legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, gdje su napravljeni mali koraci, ali nije završeno.

Sada se to stopira sa različitih strana – kazao je Magazinović te dodao:

– Da li je pročitao šta su mu napisali kako ne treba raditi, a šta je međunarodna obaveza kada je u pitanju ova tema.

Ovaj proces će biti završen, nećemo odustati dok se ne završi, ali će biti zabilježeno da je predsjedavajući Vijeća ministara mogao biti čovjek koji je će biti upamćen po doprinosu da oni koji su u potrebi da lijek dobiju prije, a da on to nije uradio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.