Saša Magazinović o predsjedniku Hrvatske: “Ne znam to objasniti, način na koji Milanović priča o BiH je degutantan…”

Šef kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović govorio je za “Danu uživo“.

Planirani sastanak sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem nije se dogodio. Evo i zašto.

– Ne znam da li je organizatorima Njemačkom drušvu za međunarodnu suradnju ponuđeno neko objašnje, ali nije to toliko ni bitno.

Učinjeno je sve na vrijeme, dva dana prije smo znali da nije na agendi gospodin Milanović, već njegov savjetnik. Htio sam da iskomuniciramo neke stvari oko BiH iako to nije bila tema.

Kasnije su kazali da on nije trebao biti na tom sastanku? To je nepristojna reakcija i neću komentarisati – kaže Magazinović.

Ništa od izmjena Izbornog zakona

– Dobro sam ga poznavao, to više nije isti čovjek. Bio je pristojni socijaldemokrata kojeg je krasila borba za univerzalne vrijednosti.

Ovo danas je… ne znam to objasniti. Žao mi je što svoju poziciju predsjednika jedne evropske zemlje nije iskoristio da pomiri Balkan. Način na koji ovo radi je degutantan i način o kojem priča o BiH – dodao je.

Nastavio je o Milanoviću “Milanović svakodnevno daje veliki broj izjava koje se same sa sobom sudaraju, ali nas boli način na koji spominje BiH i kako nas tretira.

Ubijeđen sam da će napraviti veći problem Hrvatskoj nego BiH. Ako on uloži veto na pristupanje Finske i Švedske NATO-u, jel mislite da će to neko blagonakolono gledati.”

Sutra CIK raspisuje izbore za oktobar mjesec ove godine. To znači da prijedlog o izmjeni Izbornog zakona HDZ-a ostaje samo prijedlog.

– Sutra će CIK rapisati izbori i onda nema promjena pravila. Nema ništa o promjene Izbornog zakona – poručio je.

Denis Bećirović kao član Predsjedništva BiH?

Komentarisao je i kandidaturu Denisa Bećirevića za člana Predsjedništva BiH. Koalicioni partneri SDP-a i još neke stranke će Bećirevića zajednički predložiti.

– Bilo je spina oko toga i priča da unutar SDP-a postoje previranja oko kandidature.

Nermin Nikšić mu je dao punu podršku. Uskoro će šira koalicija, a sad neću o partijama koje će ga podržati, izaći i javno sa tom podrškom – zaključio je Magazinović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.