Saša Magazinović otvoreno upitao OHR da li im je prihvatljivo da predsjednik Federacije bude Srbin

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u državnom Parlamentu postavio je pitanje OHR-u da li je za njih prihvatljivo da predsjednik Federacije BiH bude Srbin.

“Dragi OHR možete li zamoliti visokog predstavnika da izađe u javnost sa odgovorom na pitanje da li je za njega prihvatljivo da Predsjednik FBiH bude Srbin?”, pitao je Magazinović.

Dodao je kako je to vrlo važno da se javno kaže kako bi se bolje razumjele njegove izmjene Izbornog zakona.

Visoki predstavnik Christian Schmidt je u izbornoj noći objavio izmjene Izbornog zakona za koje mnogi ismatraju da su popuštanje zahtjevima HDZ-a.

Oglasio se i Čengić

Federalni parlamentarac Irfan Čengić (SDP) odlučio je prvi testirati izmjene Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.

“Radno do kraja mandata, danas sam podnio zahtjev Domu naroda, da u skladu sa nametnutim Šmitovim amandmanima, do 11.10. zakažu sjednicu na kojoj će se razmatrati zakon kojim se povećavaju invalidnine.

Taj dan ističe rok 45+30 dana po Šmitovim nametnutim amandmanima u kojem su dužni razmatrati usvojeni zakon iz Predstavničkog doma”, napisao je Čengić.

Kaže da će ovaj zahtjev povećati invalidnine ili će odmah pokazati koliko su Schmidtove nametnute odluke “šuplje, beskorisne i lažne deblokade nude.”

“Koliko su šuplje i zlonamjerne Šmitove odluke i ne daju blokadu pokazuje sljedeće: Nema garancija kada bude imenovan Predsjdenik FBiH i potpredsjednici, da će oni imenovati novu Vladu FBiH”, smatra Čengić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.