Šefik Džaferović se ponovo oglasio iz Brisela, pa otvoreno poručio: “Cilj je spriječiti Milorada Dodika u njegovom luđačkom pohodu”

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Brisela poručuje da je cilj razgovora sa europarlamentarcima zaustavljanje blokade institucija.

– Ovdje sam došao da razgovoram sa evropskim zastupnicima iz različitih grupacija, rekao je Džaferović, te dodao da je fokus razgovora sigurnosna i politička situaciji u BiH.

Dodao je da su parlamentarci sa kojima razgovara povezani sa BiH i u fokusu svog djelovanja i svojih politika su stavili pitanja iz Bosne i Hercegovine.

– Cilj je da BiH bude u što većem fokusu Evropskog parlamenta i generalno institucija Evropske unije. Cilj je zaustaviti blokadu institucija, deblokirati institucije i spriječiti Dodika u njegovom luđačkom pohodu, rekao je Džaferović za Oslobođenje.

U okviru posjete Briselu, Džaferović će razgovarati sa članovima Evropskog parlamenta iz različitih političkih grupacija, osim sa članovima EP-a, te da će imati i razgovor sa generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove Stefanom Saninom.

Sastao i sa zastupnicima Zelenih i članovima Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Tineke Strikom i Romeom Franzom.

Razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj krizi u Bosni i Hercegovini. Tema razgovora su bile dosadašnje i planirane aktivnosti Evropskog parlamenta u vezi sa narušenom sigurnosnom situacijom u BiH.

Džaferović je istaknuo da je Bosna i Hercegovina, uz podršku međunarodne zajednice, napravila ogroman napredak u proteklih 26 godina, te da je taj napredak ugrožen unilateralnim akcijama vlasti entiteta RS.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.