in , ,

Selektor Goran Lojo uoči četvrtfinalnog duela sa Francuskom: “Mi smo već napravili historijski uspjeh i želim da samo igramo lijepu košarku”

Selektor Goran Lojo se oglasio uoči četvrtfinalnog duela protiv Francuske.

Selektor Goran Lojo se oglasio uoči četvrtfinalnog duela protiv Francuske.

“Mi smo ostvarili svoj cilj i želim da u susretu sa Francuskom djevojke odigraju rasterećeno, bez rezultatskog pritiska te da uzdignute glave izađemo s terena”,  rekao je selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uoči četvrtfinalnog duela protiv Francuske.

Košarkašice BiH su pobjedom nad selekcijom Hrvatske ostvarile historijski plasman u četvrtfinale i sada s velikim otpimizmom očekuju završnicu takmičenja.

– Jučerašnja utakmica protiv Hrvatske ulijeva optimizam za nastavak takmičenja. Mi se već pripremamo za Francusku, danas je dan odmora, ali imamo trening. Nastojaćemo kao i za svaku drugu utakmicu da se maksimalno dobro spremnimo.

Očekujemo da djevojke odigraju opušteno, bez rezultatskog pritiska. Mi smo već napravili historijski uspjeh i želim da sutra igramo lijepu košarku, da to bude lijepa utakmica i da izađemo uzdihnute glave s terena i nastavimo naše takmičenje u Španiji – kazao je Lojo.

Četvrtfinalni meč između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu od 18 sati u Strasbourgu.

Zorica Brunclik o sukobu sa Sašom Popovićem: “Riječ jednu nismo progovorili, uzela sam torbu i otišla”

Mahira Mulalića život nije mazio ali se podigao i krenuo dalje: Želja njegove majke je presudila da nastavi takmičenje!