Skandalozni Zoran Milanović besramno provocira bh. susjede: “Najava trećeg entiteta je ekstremna, ali moraću je podržati”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Puli komentirao stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini, pri čemu je kritizirao i poteze hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ocijenivši da je situacija u BiH ozbiljna, javlja Anadolu Agency (AA).

Između ostaloga, Milanović se u izjavi za medije prilikom posjeta Puli osvrnuo na ulogu premijera Plenkovića te naveo kako će „njemu pljeskati u Livnu, ali mu onda neće pljeskati u Briselu, jer mora doći tamo i pokloniti se”.

„Situacija je vrlo ozbiljna”

Na pitanje novinara na koji način stanje u Bosni i Hercegovini može ugroziti sigurnost Hrvatske, s obzirom na to da je ranije predsjednik Milanović predložio Vladi RH sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost o temi izbora u oktobru u BiH, Milanović je izjavio:

„Recimo da dođe do pobune u Bosni i Hercegovini, da se Hrvati otcijepe ili da proglase treći entitet. Dakle, oni prijete time. Meni je to ekstremno, to je krajnja varijanta, u kojoj ću ih ja, uz ovakvog jadnika od premijera, morati podržati. Ja ovo radim zato da se ovo izbjegne.”

Ocijenio je kako bi se u tom slučaju ljudi još više iseljavali iz BiH, te velikim dijelom dolazili u Hrvatsku.

„Situacija je vrlo ozbiljna, srećom, razoružani su svi. Vrlo je ozbiljna bila i u veljači 2014. kada sam otišao u Mostar i kad sam vidio kako hrvatske institucije na zapadnoj obali Mostara gore. Zapalili ih borci za demokraciju, demokratisti, kao komunisti i fašisti”, izjavio je Milanović.

“Imate besplatnu vožnju, možete se šlepati uz mene”

On je poručio kako je to sigurnosni problem koji se može ponoviti te kako se Hrvati u BiH „ne mogu obraniti”.

„Poruka hrvatskoj ljevici: vrijeme je da budete na pravoj strani. Imate besplatnu vožnju, možete se šlepati uz mene i otići kad god hoćete. Zaštitite taj narod dolje. Spriječite širenje NATO-a, samo da se čuje naš glas. Finska je sigurna, neće je Rusija napasti. Rusija je zapela u Ukrajini i to će trajati”, poručio je Milanović.

Hrvatski predsjednik je ocijenio da se u međunarodnoj politici Skandinavci tretiraju „kao više kvalitete i rase” u odnosu na Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Predsjednik Zoran Milanović predložio je Vladi RH sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, no Vlada RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem još nije odgovorila na taj njegov zahtjev.

Također, Milanović je poručio kako očekuje da će Hrvatski sabor staviti veto na ulazak Finske u NATO dok se ne riješi pitanje statusa Hrvata u BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.