Skopljaković reagovao na hvalospjeve Milanovića: U RS 1991. godine bilo oko 220.000 katolika, sada samo oko 15.000

Predsjednik Hrvatske stranke u Bosni i Hercegovini Božo Skopljaković oglasio se povodom, kako je naveo, hvalospjeva predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića upućenih Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Milanović je, podsjetimo, izjavio da “Dodik nije četnik već partner”, te da su Hrvati u BiH spremni za treći entitet.

“Za g. Milanovića i njegove hvalospjeve za Dodika! Situacija je osobito teška u RS gdje je 1991. godine bilo oko 220.000, a sada je samo oko 15.000 katolika, odnosno samo ih je 2,4% od ukupnoga broja stanovnika ovog entiteta”, napisao je Skopljaković na Twitteru.

Isto je Skopljaković ponovio i Draganu Čoviću koji je poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a povodom neustavnog 9. januara poručio: “Čuvajte RS!”. Takva izjava naišla je na zgražavanje, posebno u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba podsjeća da je Milanović 5. maja izjavio da kod “Dodika ne vidi opasnost” i da njega napadaju “Karađićevci i Mladićevci koji bi došli ako on ode s vlasti”.

“Za mene u ovom trenutku i za hrvatske interese, Dodik je partner, nije četnik”, dodao je.

Na komentar novinara da je Dodik povezan s Putinom, Milanović je rekao:

“Povezanost s Putinom? Pa Putin ne zna da Dodik postoji”.

Poručio je kako nije ideja da Hercegovina postane dio Hrvatske te da nije riječ o pohlepi i žeđi za tuđim, već o nacionalnim interesima.

Podsjećamo, Skopljaković je u prijašnjim razgovorima upozoravao na suštinske probleme.

Ono što ga kao i sve dobronamjerne brine jeste nastojanja da se svjesnim širenjem mržnje, nepovjerenja, animoziteta među građanima, svjesno žele probuditi antagonizmi, posebno Bošnjacima i Hrvatima.

“Ovo nije prvi put čini ovako što sa narodom i da se određene stranke poistovjećuju s narodnom. Napokon se moraju razdvojiti narod i stranka. Oni ovo čine svaki put pred izbore.

Ovo što su napravili HDZ i SDA na političkoj sceni, oni su toliko doveli do nepovjerenja između jednih i drugih, da se to pokušava predstaviti kao nepovjerenje između hrvatskog i bošnjačkog naroda, što nije točno”, ukazao je.

Smatra da ove dvije stranke na vlasti ne mogu nikako popravit te odnose.

“Mora doći netko treći. Hrvatska stranka je za to da se popravljaju odnosi i da se iskreno vrati povjerenje. To povjerenje je narušeno.

Stranke koje su na vlasti su toliko u kriminalu i korupciji da to povjerenje ne mogu oni nikako vratiti, oni moraju otići sa političke scene, da bi došle neke nove snage koje će vratiti to povjerenje.

Treba se početi ponašati kao običan svijet, narod, koji živi jedan sa drugim, a ne jedan pored drugog”, zaključio je Skoljaković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.