Šokantan slučaj i hapšenje desio se u Zeničko – dobojskom kantonu: Iz vatrenog oružja ustrijelilo psa!

Crna hronika Posljednje Vijesti

Na području Zeničko – dobojskog Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

U toku noći 27/28.09.2021. godine, u ulici Mehmedalije Tarabara, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u kiosk vlasništvo “iNovine BH” d.o.o. Sarajevo, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 28.09.2021. godine, u 12,20 sati, mjestu Pojske, na lokalnom putu od strane lica H.F., rođenog 1961. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” na način da je navedeno lice fizički napalo lice N.N., te istom upotrebom drvenog predmeta nanijelo lakše tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Dana 28.09.2021. godine, u 19,30 sati, u mjestu Šerići, od strane lica H.Ć., rođenog 1996. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Oduzimanje tuđe pokretnine”, kojom prilikom je navedeno lice protupravno oduzelo teretno motorno vozilo marke “Fiat Ducato”, registarskih oznaka A90-J-080, u prisustvu vlasnika H.M., nakon čega se vozilom uputilo u pravcu Nemile. Intervencijom policije lice H.Ć. je pronađeno i lišeno slobode, te je zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 28.09.2021. godine, u 14,50 sati, u mjestu Mulići, od strane lica D.E., rođenog 1982. godine, iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Mučenje i ubijanje životinje”, na način da je navedeno lice iz vatrenog oružja ustrijelilo psa. Lice D.E. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporno oružje oduzeto. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 28.09.2021. godine, u 08,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj se obratilo lice O.F., iz Zenice, i tom prijavilo da je u proteklih mjesec dana, od strane nepoznatog lica izvršena šumska krađa, na način da su iz privatne šume vlasništvo istog, koja se nalazi na lokalitetu Podborja, posjećena i otuđena četiri stabla hrasta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Leave your vote