Stranka za BiH javno, nedvosmisleno su poručili nakon izjava predsjednika Zorana Milanovića: Dijeli Hrvate u BiH!

Stranka za Bosnu i Hercegovinu smatra da predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svojim izjavama nastavlja produbljivati krizu u BiH, čineći sve u svojoj moći da oteža unapređenje odnosa dvije zemlje.

Podsjećaju da Milanović najavljuje zaustavljanje ulaska Finske u NATO, čime pokušava uticati na velika geostrateška kretanja kako bi skrenuo pažnju na unutrašnja pitanja susjedne države, Bosne i Hercegovine.

Iz SBiH ističu da Milanović, ne samo da dijeli građane Bosne i Hercegovine po etničkim linijama, nego dijeli i same bosanskohercegovačke Hrvate, jer traži da samo hercegovački Hrvati biraju člana Predsjedništva BiH, ne mareći za stotine hiljada Hrvata koji žive u drugim krajevima BiH.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je i prije ukazivala na politiku HDZ-a BiH i zvaničnog Zagreba prema Bosni i Hercegovini i nedopustivom mješanju u unutrašnja pitanja BiH, saopćeno je iz SBiH.

Nedavno su iz SBIH zaključili da HDZ nije predstavnik svih Hrvata.

“Većina Hrvata u BiH razmišlja poput Čovića. S druge strane pregovarači tzv. probosanskog bloka dobrim dijelom su doprinijeli što smo uopšte došli u ovakvu situaciju.

Naša diplomatija ne postoji, osim par izuzetaka koji rade svoj posao na zavidnom nivou.

Interesi Bosne i Hercegovine nisu adekvatno zastupljeni u zemljama koje itekako utiču na sudbinu naše zemlje. Za takve propuste ne postoji opravdanje.

Sve pohvale za zaustavljanje pogubnih rješenja treba odati pojedincima i organizacijama u zemlji i svijetu koji su ukazivali na pogubnost dogovora koji bi vodili dodatnim etnoteritorijalnim podjelama.

Pod pritiskom javnosti niko nije smio potpisati rasturanje BiH”, napisali su tada.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.