Suspendovana sutkinja Suda BiH Dalida Burzić, oglasio se i Muriz Memić samo jednom rečenicom

Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Dalida Burzić suspendirana je danas odlukom Disciplinske komisije VSTV BiH.

Ovu informaciju potvrdila je Arijana Memić putem Facebooka.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je naredbu o pokretanju istrage u slučaju “Dženan Memić” protiv više osoba.

Na spisku su osim Burzić – Meris Ćato, bivši tužilac Tužilaštva KS, Vahid Ćosić, bivši policijski komesar, Ševal Kovačević, saobraćajni vještak te sarajevski policajci čija imena, za sada, nisu poznata.

Povodom ovoga se jučer i zvanično oglasio VSTV.

“Povodom velikog broja upita novinara upućenih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u vezi pokretanja istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i trenutno sutkinje Suda Bosne i Hercegovine Dalide Burzić te bivšeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Merisa Ćate, javnost želimo informisati.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je 1.9.2022. godine VSTV-u BiH uputilo dopis kojim je informisalo Vijeće o donošenju naredbe o sprovođenju istrage protiv više osumnjičenih lica, između ostalih, i protiv Dalide Burzić, koja trenutno obavlja funkciju sutkinje Suda Bosne i Hercegovine.

Dopis upućen VSTV-u BiH je, u skladu sa odredbama Zakona o VSTV-u BiH, odmah po prijemu upućen Uredu disciplinskog tužioca VSTV-a BiH na nadležno postupanje“, navodi se u saopćenju.

Napomenimo i da je danas održan pretres u Sarajevu u okviru ovog slučaja, a ovo su imena policajaca čiji se objekti pretresaju: penzionisani član Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović, kao i njegov kolega Nedžad Hrvat te pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS Jasmin Turčalo, Nemanja Janković, Elvedin Bojo i Velibor Ristivojević.

Povodom informacije o Burzić, oglasio se i Muriz Memić koji je za Radiosarajevo.ba rekao:

“Dalida može ići kući.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.