Temperatura vode na Jadranu veoma ugodna za kupanje, evo kakvo će biti vrijeme na moru

Ukoliko ovoga vikenda idete na Jadran, najsjeverniji dio Mediteranskog mora, pripremite se za promjenjive vremenske uslove.

Za sve one koji su odlučili tokom naredne sedmice odmoriti se na hrvatskim obalama, donosimo pregled vremenske prognoze i temperature mora.

Sedmodnevna vremenska prognoza za Jadran šarolika je. Danas će nebo biti djelimično oblačno, a maksimalna temperatura dostići će 33 stepena. Mogući su i kratkotrajni pljuskovi.

Promjenjivo vrijeme bit će i u nedjelju sa umjerenom do jakom burom, te mjestimice s olujnim udarima vjetra.

Početkom naredne sedmice doći će do razvedravanja, a temperature će se kretati između 32 i 34 stepena.

Maksimalna temperatura zraka u srijedu iznosit će 36 stepeni, a nebo će biti oblačno. Četvrtak i petak naredne sedmice temperature se neće spuštati ispod 32 stepena uprkos povremenim naoblakama.

Temperature mora

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, najviša temperatura mora trenutno je u Dubrovniku gdje u 8 sati ujutro iznosi 23,7 stepeni. More je za kupače toplo i u Puli (23 stepena) te u Zadru (22,8 stepeni).

Godišnje promjene temperatura površine mora u Jadranu su prilično izražene, a prosječna godišnja temperatura iznosi 17,5 stepeni.

“Ljeti površina mora doseže visoku prosječnu temperaturu od 22 do 25°C, dok na južnom Jadranu i u Istri može dosegnuti i do 27°C”, navodi Croatia Yachting Charter.

Temperature mora na crnogorskoj obali trenutno su 24 stepena u Ulcinju, Herceg Novom, Budvi i Petrovcu. Tokom vikenda i u narednoj sedmici u Crnoj Gori temperature zrake bit će iznad 30 stepeni, sa povremenim naoblakama.

Temperature mora od 23 do 26 stepeni smatraju se ugodnim za kupanje. More je toplo i nikome ne bi trebalo biti hladno za vrijeme kupanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.