Krenuo je sa porodicom na Jadran zbog ljetovanja, a onda mu se putovanje pretvorilo u potpuni užas, sada se oglasio: “Čekamo sedam sati u koloni na vrućini”

Prvi dan augusta donio je kilometarske kolone na graničnom prelazu Gostun u Srbiji.

Oni koju su željeli da prve dane ovog mjeseca provedu na crnogorskom primorju ostali su “zarobljeni” čekajući i po nekoliko sati kako bi prešli u susjednu državu – prenosi Blic.rs.

Na izlasku iz Srbije dugačka je više od 12 kilometara, da bi se izašlo iz zemlje i ušlo u Crnu Goru, na obe granice čeka se više od 6 sati.

– Nismo se nadali ovakvom scenariju, očekivali smo da ćemo proći bez većih zadržavanja zbog toga smo i ljetovanje pomjerili za august, međutim ovo je pakao.

Čekamo u koloni više od sedam sati u koloni koja nema kraja, ali najgore je što i blizini nema nigdje prodavnice kako bi bar vodu kupili – kazao je za RINU, Lazar Ocokoljić koji se sa porodicom uputio ka primorju.

Na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom vozila čekaju neuporedivo manje, pa se vozačima savetuje da koriste taj prelaz, kako bi izbegli višesatna čekanja.

Podsjetimo, gužve koje danima vladaju na putevima u Srbiji i graničnim prelazima, nisu zaobišle ni dionice unutar zemalja regiona.

Slična situacija zadesila je i Crnu Goru uslijed navale turista uglavnom iz Srbije i komšijskih zemalja.

Zbog pojačane frekvencije vozila ka jugu Bosne i Hercegovine sporije se saobraća na ulazu u Konjic iz pravca Sarajeva, gdje dolazi do formiranja dužih kolona.

Zbog radova na redovnom održavanju na dionici Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom. Usljed pojačanog prometa vozila formiraju su se duže kolone s obje strane.

Pojačan promet vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Osoje, Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta – javio je BIHAMK.

Hrvatski autoklub javlja kako je promet na pojedinim dionicama autocesta u smjeru mora vrlo gust. Vrlo je prometno i na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, staroj Karlovačkoj cesti i Ličkoj magistrali (DC1) te na nekim graničnim prijelazima.

“Povremeno se vozi usporeno, u kolonama u pokretu uz kraće zastoje u zonama tunela, odmorišta, naplatnih postaja i čvorova te dionicama cesta gdje su u tijeku radovi. Pozivamo vozače na dodatan oprez i strpljenje”, poručuju iz HAK-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.