Tužan kraj za Zrinjski u Ligi prvaka, izgubili su, ali ipak utjeha im je da sada takmičenje nastavljaju u Evropskoj ligi

Nogometaši Zrinjskog remizirali su na gostovanju protiv Slovana rezultatom 2:2 u revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka i nakon poraza u Mostaru rezultatom 1:0 eliminisani su iz najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.

Aktuelni prvak BiH takmičenje će tako nastaviti u 3. pretkolu Evropske lige gdje će izvjesno igrati protiv islandskog Breidablika koji je u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka poražen kod kuće protiv Danskog Copengahena rezultatom 2:0.

Eventualni prolaz značio bi i siguran plasman u Konferencijsku ligu, a čak i u slučaju eliminacije, Zrinjski bi igrao play-off za ulazak u grupe Konferencijske lige.

Što se tiče same utakmice, Slovan je poveo već u 5. minuti. Nakon kornera Čavrić je ostao sam na drugoj stativi i bez većih problema pogodio za 1:0.

Do isteka prvog dijela nije bilo izrazitih šansi na obje strane, pa su Slovaci otišli na odmor minimalnom prednošću.

U nastavku, u 57. minuti Čavrić je izašao sam ispred Marića, ali golman Zrinjskog je sjajno odbranio. Ipak, spasa nije bilo u 67. minuti kada je Zuberu postigao drugi gol za Slovan.

Iskoristio je jednu grešku u odbrani Plemića, a onda lijepim udarcem s distance pogodio za 2:0.

Samo što se krenulo s centra, Kiš je šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola.

Konačno, u 75. minuti Zrinjski je stigao do utješnog gola.

Nakon ubačaja Kiša iz kornera lijepo se snašao Barišić i smanjio na 2:1 – prenosi Klix.

Do kraja je Zrinjski opasno prijetio preko Ćanadžije, a u 93. minuti Mostarci su stigli do poravnanja preko Ivančića, no nažalost bilo je prekasno za potpuni preokret.

Za utjehu, Zrinjskom i dalje ostaju najmanje dvije velike šanse da se plasiraju u grupnu fazu jednog od evropskih takmičenja.

Rezultat i strijelci:

Slovan – Zrinjski 2:2 (Čavrić 5’, Zuberu 67’ / Barišić 75’, Ivančić 90+3’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.