U kafani napadnut načelnik opštine u BiH, policija uhapsila tri osobe

Načelnik Bratunca Srđan Rankić fizički je napadnut u jednom ugostiteljskom objektu, a cijeli slučaj je prijavljen policiji nakon čega su uhapšene tri osobe, potvrdila je portparolka PU Zvornik Danijela Madžarević.

“Policijskoj stanici Bratunac je 07.11.2021. godine oko 11:30 sati prijavljeno od strane lica S.R. iz Bratunca, da je isti fizički napadnut od strane lica N.M. iz Bratunca, lica N.M. i G.S. iz Srebrenice, u ugostiteljskom objektu u Bratuncu”, saopćeno je iz PU Zvornik.

Na svojoj Facebook stranici incident je potvrdio i načelnik Rankić.

“Stvorena je atmosfera linča prema načelniku opštine Bratunac Srđanu Rankiću i njegovim saradnicima. Što prije reagovati dok neko nije izgubio, ne daj Bože, glavu. Danas se desio fizički napad na načelnika Rankića u kome je načelnik povrijeđen, a osobe su privedena u policijsku stanicu na ispitivanje”, navedeno je, između ostalog.

Kako Klix.ba javlja, tri osobe koje su prijavljene za napad su uhapšene danas u 11:50 sati. Razlog napada za sada nije poznat, a nezvanično netrpeljivost između aktera incidenta traje od ranije.

Načelnik Rankić prema dostupnim informacijama nije zadobio teže povrede.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.