U Mostaru je održana sjednica HNS-a, ovo su njihove poruke: “Ključni prioritet je žurna uspostava vlasti na svim nivoima”

U Mostaru je danas održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH. Predsjedništvo HNS-a BiH razgovaralo je o aktualnim političkim procesima implementacije izbornih rezultata, kao i uspostave vlasti nakon Općih izbora.

Na sjednici je konstatirano da je HNS BiH apsolutni pobjednik i legitimni predstavnik hrvatskog naroda u svim sredinama gdje žive Hrvati – saopšteno je iz HNS-a.

Poručili su kako je zajedništvo hrvatskih stranaka okupljenih u HNS BiH omogućilo je legitimnu zastupljenost u ključnim tijelima.

“Na sjednici je zaključeno kako nastavak razgovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH mora omogućiti legitimnu predstavljenost konstitutivnih naroda i u Predsjedništvu BiH koje je i ovaj put grubo uzurpirano nametanjem nelegitimnog hrvatskog člana Predsjedništva”, saopćili su nakon sjednice.

Također, Hrvatski narodni sabor BiH poziva na hitnu uspostavu vlasti na principima sadržanim u dokumentu pod nazivom:

“Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine”.

“Ovakav dokument jamči programsku osnovu funkcioniranja gdje će stabilnost i funkcionalnost institucija biti najveća snaga nastavka reformskih procesa navedenih u dokumentu.

Predsjedništvo HNS-a BiH pozdravlja najave o mogućem stjecanju kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine ovu sedmicu.

HNS BiH će se i dalje beskompromisno zalagati za europsku budućnost Bosne i Hercegovine, uključujući provođenje ključnih reformi za jačanje Bosne i Hercegovine i njezine europske perspektive”, naveli su.

Zasjedanje Sabora u najavi

Na sjednici se razgovaralo i o održavanju redovnog Sabora HNS-a BiH, koji će okupiti predstavnike i izaslanike svih hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Zasjedanje Sabora krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini predviđen je za održavanje 4. februara.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.