U policijskoj raciji u Neumu zaplijenjene veće količine droge, ima i uhapšenih

U Neuma je policija izvršila raciju po nalogu Općinskog suda Čapljina i u pretresu više objekata pronašla veće količine droge te krivično obradila sedam osoba među kojima je i jedna osoba maloljetna, potvrđeno je.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić racija je izvršena 25. augusta u periodu od 22 sata do dva sata iz ponoći.

Po njegovim riječima u operativnoj akciji su učestvovali su policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Odjeljenje za posebne namjene PS Čitluk, PS Čapljina, JOP i PU Široki Brijeg i MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

“Pretres je izvršen u jednoj upravnoj kancelariji, u dvije stambene porodične zgrade i jednoj stambenoj zgradi, a krivično je obrađeno sedam osoba, od kojih je jedna maloljetna osoba koja je predana roditeljima i bit će naknadno saslušana”, kazao je Marić za Klix.ba.

Nakon pretresa, privremeno je oduzeta veća količina bijele tvari povezane s opojnom drogom kokain i veća količina biljne materije povezane sa opojnom drogom marihuana, a kako je Marić kazao, poznate količine zaplijenjene droge nisu za javnost dostupne, do okončanja procedure.

“Osumnjičeni inicijali I.K.(35), iz Neuma, lišen je slobode i zadržan je u pritvoru, a protiv njega će biti podnijet izvještaj zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, po krivičnom zakonu Federacije BiH”, ističe Marić.

Isto tako, u policijskoj akciji, kod jedne osobe pronađena je određena količina biljne supstance koja se povezuje sa opojnom drogom marihuanom, a kod jedne osobe određena količina bijele praškaste supstance koja se dovodi u vezu sa opojnom drogom heroin.

“Protiv osumnjičenih će nadležnim organima biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje konzumiranja opojnih droga“ po krivičnom zakonu Federacije BiH”, zaključio je glasnogovornik MUP-a HNK.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.