Upozorenje Nedima Sladića na vremenske neprilike, hidrometerološki zavod potvrdio: Budite svjesni…

Nedim Sladić, meteorolog Nove BH uputio jeinformacije o promjeni vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini.

Sladić je naime na svojoj Facebook strancii napisao da u većem dijelu BiH očekuju nas nepogode.

“Nestabilan dan ispred nas po našem NOTHAS sistemu. Veliki dio Bosne pod nivoom 3: i narednih sati lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina, moguća pojava grada”, napisao je Sladić,

Jutros je u glavnom gradu zabilježena velika količina kiše.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda izdato je žuto upozorenje te je navedeno:

“Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, navedeno je iz FHMZ.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Bihać i Sokolac 18, Ivan-sedlo 19, Prijedor 20, Banja Luka, Gradačac, Livno, Sanski Most i Široki Brijeg 23, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla 24, Zenica 25, Drvar i Grude 26, Neum i Trebinje 28, Mostar 29 stupnjeva.

Sutra u Bosni umjerena oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima.

U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne moguć je kratkotrajni pljusak i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 26 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.06.2020 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.06.2020 (Petak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 35 stupnjeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.