Usame Zukorlić: “Ekshumacija ponovo mogla biti odložena jer tim sudske medicine iz Beograda nije uspio da bude sklopljen zbog praznika”

Tijelo bivšeg muftije Muamer efendije Zukorlića, nakon ekshumacije, ukopano je u dvorištu Altun Alem džamije u centru Novog Pazara.

Njegov sin Usame Zukorlić kazao je kako su mu rekli da i analiza uzoraka može trajati od sedam do mjeseca dana.

“Interno što su mi kazali istraga može trajati od sedam do mjesec dana. Svaka ustanova za sebe ima svoje procedure i zavisi koliko im to bude prioritet.

Kolege iz Niša (Sudska medicina, op.a.) će dati maksimalan doprinos da to bude u što kraćem periodu”, rekao je Usame Zukorlić, prenosi N1.

Ukoliko se navodi da je muftija otrovan, otvara se istraga.

“Tada će se otvoriti istraga koju će pokrenuti tužilaštvo, a koja će imati za cilj da dođemo do istine – ko je imao umiješane ruke u smrt rahmetli muftije Zukorlića.

Mi kao porodica se nikada nećemo pomiriti s tim dok ne nađemo ko je učestvovao u takvom potencijalnom zločinu.

Uradit ćemo sve da osoba bude privedena pravdi”, kazao je Zukorlić.

Naveo je i to kako je ekshumacija ponovo mogla biti odložena jer tim sudske medicine iz Beograda nije uspio da bude sklopljen zbog praznika i godišnjih odmora, ali da je u posljednji čas to uspio učiniti tim iz Niša.

Usame je također rekao da je tijelo premješteno u Novi Pazar i ako je želja porodice bila drugačija, ali da su interesi vjernika i ljudi koji su poštovali bivšeg muftiju iznad porodičnih interesa.

Supruga Muamera Zukorlića izjavila je ranije kako je muftiji prijećeno od 2006. godine.

Podsjetimo, javnost u Novom Pazaru se ne smiruje od kada je Usame Zukorlić, sin bivšeg muftije Muamer efendije Zukurlića, izjavio da je moguće da je njegov otac otrovan teškim metalima.

Nakon konferencije oglasila se i druga supruga Muamera efendije Zukorlića, Elma, koja je na svom Instagram profilu zatražila ekshumaciju bivšeg muftije ako se obistine tvrdnje o trovanju.

Povodom iznesenih saznanja o trovanju, Zukorlićev sin je ispitan u tužilaštvu.

 

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.