Usame Zukorlić veoma otvoreno progovorio o incidentu u Novom Pazaru: “Politike koje su se borile protiv muftije će ostati daleko od te ustanove”

Sin Muamera Zukorlića i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić se oglasio u sinošnjim incidentima u zgradi Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, te se pozvao na poštivanje dokumenata ovog Univerziteta.

Prema informacijama koje su prenijeli pojedini novopazarski portali sinoć oko 21 sat došlo je do sukoba između pripadnika obezbjeđenja u zgradi Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i još nekoliko lica.

Naime, prema prvim informacijama do kojih je Nova.rs došla, navodno je neko fizičkom silom htio da preuzme kontrolu nad zgradom Univerziteta.

– Internacionalni univerzitet je jedan od najvažnijih vakufa rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Na njemu je preselio. Samo je jedan amanet rahmetli Muftije na toj ustanovi – Pisani testament STATUT – Poštovanje Statuta univerziteta, dokumenta koji je lično pisao rahmetli akademik.

Zato mi, i kao nasljednici Muftijini i kao pripadnici Islamske zajednice, ćemo se pobrinuti da se čuva taj amanet – poručio je Usame Zukorlić te dodao:

– Na toj ustanovi se ni jedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, a prsti politika koje su se borile protiv muftije i samog Univerziteta i za koje nam je muftija ostavio jasne amanete će ostati daleko od te ustanove.

Inače, Usame Zukorlić boravio je i u Sarajevu.

On je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio fotografiju sa svjetskom košarkaškom zvijezdom, velikim Bosancem i Hercegovcem Jusufom Nurkićem.

Koliko se može vidjeti sa fotografije, njih dvojica su se uslikali u sarajevskoj Vijećnici.

– Brat Jusuf Nurkić, hvala na podršci Sandžaku – napisao je Usame iznad fotografije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.