Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja: Nakon obdukcije tijelo rahmetli muftije bit će ukopano u haremu Altun-alem džamije

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića prenio je saopćenje Mešihata Islamske zajednice u Srbiji a povodom najavljene ekshumacije tijela muftije zbog sumnji da je otrovan.

– Na osnovu informacije od strane porodice rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića, da će se danas, 06.05.2022. godine izvršiti ekshumacija i obdukcija, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obavještava vjernike:

– Da će se nakon obdukcije izvršiti izmještanje i ukop tijela rahmetli muftije u haremu Altun-alem džamije u vremenu poslije ikindije namaza.

Po završenom ukopu bit će proučena hatma dova – navodi se u izjavi Mešihata.

Viši sud iz Novog Pazara je odobrio međunarodnu eksertizu u kojoj će učestvovati stručnjaci iz Beograda, Sarajeva i Hamburga.

Politolog Taraniš ističe da je preovladavajuće reakcija iščekivanje rezultata obdukcije.

– Ono što možemo danas da kažemo i što je preovladavajuća reakcija javnosti u gradu, u Srbiji i na Balkanu je iščekivanje rezulatata obdukcije.

To je potrebno da se vidi šta će biti posljedice. Šta će biti ako se stvarno ispostavi da je on nije umro prirodnom smrću.

Ako se ispostavi da je umro prirodnom smrću krenut će pritisak na porodicu, zašto su ušli u cijeli taj proces – rekao je on.

Usame Zukorlić je dodao da će proces nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Neka nam Uzvišeni Allah olakša cijeli proces i da istina izađe na vidjelo – napisao je Usame.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.